woensdag 3 april 2019

Middellijk vertegenwoordiger

De middellijk vertegenwoordiger wordt zelf partij bij de door hem voor rekening van de achterman tot stand gebrachte rechtshandeling. Categorie: middellijk vertegenwoordiger - research and education institute, online publisher, juridisch woordenboek Nederlands recht, Inhoud: ruim 10. Een middellijke vertegenwoordiger sluit in eigen naam, maar voor rekening van de vertegenwoordigde, een overeenkomst met een derde tot overdracht van . Bij onmiddellijke vertegenwoordiging handelt de vertegenwoordiger in naam van de.


Bij middellijke vertegenwoordiging is dat niet het geval. Hoe moet men tegen de achtergrond van deze onderzoeksresultaten de grondslag invullen van de (mede?)gebondenheid van de middellijk vertegenwoordiger. Lirias - KU Leuven lirias.


Bij indirecte vertegenwoordiging handelt de vertegenwoordiger op eigen. De beantwoording van de vraag naar de gevolgen van de hoedanigheid waarin een middellijk vertegenwoordiger roerende zaken in het . Als mogelijke titel komt volgens Scheltema alleen de koopovereenkomst tussen de derde en de middellijk vertegenwoordiger in aanmerking. De verhouding middellijk vertegenwoordiger -derde wordt besproken onder punt 4. Indien in eigen naamiddellijke vertegenwoordiging. Vertegenwoordiger persoonlijk gebonden als . Zekerheidsrechten van de onvolmaakte vertegenwoordiger. Klik hier voor de uitspraak: Aansprakelijkheid middellijke . Treedt de beheerder op als vertegenwoordiger en zo ja, wie vertegenwoordigt hij?


Middellijke ) vertegenwoordiging bij beleggingsfondsen. Een middellijk vertegenwoordiger kan ingeval van wanprestatie van de wederpartij niet alleen vergoeding van de eigen schade vorderen maar ook die van de . Is verkrijging door een middellijk vertegenwoordiger mogelijk bij onroerende zaken. Het tweede middel betreft de gestelde middellijke vertegenwoordiging. Wat is rechtens als een middellijk vertegenwoordiger op eigen naam, maar voor rekening van een principaal een overeenkomst sluit en de wederpartij tekort . Fryslân en de eigenaar of diens vertegenwoordiger van de te veilen zaken,. Ald Fryslân optreedt als middellijk vertegenwoordiger voor de inbrenger.


Naast de volmacht wordt gesproken over middellijke vertegen-. Bekrachtiging van door onbevoegde vertegenwoordiger verrichte rechtshandeling. Inschrijving door een op eigen naam handelende vertegenwoordiger 137. Maandbladartikel arsaequi. Een bevoegdheid tot middellijke vertegenwoordiging ontbreekt hier immers.


Voorts, indien men accepteert dat een middellijk vertegenwoordiger dient te . Opdat de handelingen van de vertegenwoordiger daadwerkelijk aan de vertegenwoordigde toegerekend kunnen worden, moet u twee voorwaarden naleven:. Trefwoorden, vervreemding via middellijke vertegenwoordiging, beschikkingsbevoegdheid tussenpersoon, overschrijding bevoegdheid. Artikel lid Gemeentewet - a. Toon antwoordUw antwoord . Vraag of een middellijk vertegenwoordiger te eigen name een onroerend goed voor zijn principaal kan verkrijgen in die zin dat de principaal .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts