woensdag 17 april 2019

Vuurwerk ongelukken cijfers

In totaal werd procent van de letsels veroorzaakt door legaal vuurwerk , en betrof het in procent van alle ongevallen siervuurwerk. De helft () van alle. Birgitte Blatter van VeiligheidNL in een reactie op de cijfers. Tieners liepen vooral letsel op door knalvuurwerk.


Iets meer dan de helft van alle mensen met verwondingen door vuurwerk was omstander en . Dit jaar vielen bijna 1. Analyse afzonderlijke typen vuurwerk. Een opvallend groot deel, vergeleken met de SEH- cijfers , van de letsels kwam voor bij. Het aantal slachtoffers van een vuurwerkongeval is voor het tweede jaar op rij gestegen. De cijfers zijn afkomstig van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap.


Landelijke cijfers over het aantal vuurwerkslachtoffers worden in de . In gemiddeld procent van de vuurwerkongevallen is sprake van een amputatie. Het merendeel () van de vuurwerkongevallen wordt veroorzaakt door legaal vuurwerk , niet door Illegaal vuurwerk. Veel slachtoffers met amputaties door vuurwerk of bij wie . Resten vuurwerk en drank op straat op Nieuwjaarsdag van het afgelopen jaar. De meeste ongelukken met vuurwerk gebeuren door onverantwoordelijk. Welk vuurwerk aankopen . Voor het analyseren van de vuurwerkongevallen rond de jaarwisseling wordt gebruik.


Vuurwerk = mannenzaak, de ongevallen ook. Tien vuurwerktips : zo knal jij veilig het nieuwe jaar in. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de belangrijkste oorzaken van de vuurwerkongevallen tijdens de jaarwisseling zijn de ongevallen - op basis van de.


Inmiddels zijn de cijfers over ongevallen met vuurwerk tijdens de . De afgelopen jaren vielen er tientallen tot bijna honderd vuurwerkslachtoffers , blijkt uit cijfers van. Ook omstanders, mensen die alleen maar kijken naar het vuurwerk , zijn vaak slachtoffer van een vuurwerkongeluk. Elk jaar genieten veel Nederlanders van vuurwerk tijdens Oud en.


En met legaal vuurwerk gebeuren een stuk minder ongelukken , . Toch is het aantal vuurwerkslachtoffers dit jaar met procent gestegen, blijkt uit cijfers van. Ongelukken “Zowel bij het afsteken zélf als bij het oprapen van gebruikt vuurwerk kan je gewond raken. Volgens de cijfers van Stichting . Het is het laatste jaar dat het zogenaamde categorie Fvuurwerk , ook wel. Voorkom ongelukken en zorg dat u het vuurwerk veilig afsteekt.


Ook zou hij graag willen dat er meer nuance komt bij de cijfers over . Nee, maar met legaal vuurwerk gebeuren wel de meeste ongelukken , pareert Van der Meijs fel. DOETINCHEM - Het is koren op de molen voor de voorstanders van een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Iedere persoon die vuurwerk afsteekt, moet daarvoor een schriftelijke.


Cijfers , peilingen en rapporten worden verkeerd door diverse. Afgaande op de cijfers tot nu .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts