donderdag 10 januari 2019

Handelingsonbevoegd voorbeeld

Van handelingsonbevoegdheid spreken we als iemand volgens de wet onbevoegd is bepaalde handelingen te verrichten. Handelingsonbevoegd betekent dat men in principe handelingsbevoegd is maar in bijzondere gevallen niet. Bijvoorbeeld rechters mogen niet een goed kopen . Zoals je bent getrouwd en je moet toestemming. Voorbeeld zinnen met handelingsbevoegdhei vertaalgeheugen. Beschermingsbewind.


Een bewindvoerder behartigt de financiële belangen van personen die daar vanwege hun . Ook advocaten zijn onder omstandigheden handelingsonbevoegd. Arie is onder bewind is gesteld en daar valt zijn antieke boekencollectie onder. Berend komt op een boekenbeurs in contact met Arie.


Een ander voorbeeld is het recht op een uitkering uit een. Betrokkene is handelingsonbevoegd in aangelegenheden . Het woordenboek vertaalt geen zinnen, maar geeft wel voorbeelden van zinnen waarin het door u gevraagde woord voorkomt. Wellicht vind je het woord op één.


Ouders geven regelmatig een zekerheidsstelling aan een bank ten behoeve van hun kinderen, zodat laatstgenoemden . Voorbeelden van personen die tot deze groep behoren zijn dementerende . Tijdens het mentorschap is de betrokkene handelingsonbevoegd in. Wft is een voorbeeld waarin het wel geregeld is. Ter illustratie geven zij het voorbeeld van bewindvoerders die zich bij hun taakuitoefening beperken tot. De betrokkene wordt handelingsonbevoegd ten aanzien van de onder bewind gestelde. Duits noemt het voorbeeld dat de neiging bestaat om een.


Misbruik van omstandigheden is een voorbeeld van een dergelijk wilsgebrek. De curator die is aangesteld is wel handelingsbevoegd. Dit blijkt ook uit het in de tekst behandelde voorbeeld m. Derdenbescherming_in_het_Huwelij. Dit betekent dat de rechthebbende handelingsonbevoegd wordt met. Een voorbeeld van afwijkend beleid is het uitspreken van beschermingsbewind voor bepaalde tijd.


A Nee, ze zijn gehuwd met koude uitsluiting. B Ja, Albert is handelingsonbevoegd en de borgstelling is nietig. C Ja, Nelleke kan zich op vernietiging van de . Een bekend voorbeeld van het portretrecht van kinderen betreft het (anti-).


Je ontvangt een e-mail met voorbeeld akte en het verzoek om een kopie van je legitimatiebewijs (en dat van je partner op te sturen). De notaris maakt de . Een gefailleerde kan ook als lasthebber worden aangestel zie Ktr. Nijmegen februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts