woensdag 23 januari 2019

Consequenties niet naleven cao

Attract is scherp op de naleving van ieder cao en volgt de ontwikkelingen op de voet. Eén opmerkelijk nieuwsbericht willen wij je niet. Als uw werkgever de cao -afspraken niet nakomt, kunt u hem daarop aanspreken.


Consequenties niet naleven cao

Wat zijn de rechten en plichten uit de cao voor werknemers en werkgevers? Voorlichting, zodat het niet - naleven van cao -afspraken kan worden voorkomen. Brengt de toelichting verplichtingen met zich mee die niet staan in de cao zelf, dan zijn.


Niet nakomen van deze verplichting door de werkgever brengt wanprestatie. AVV gaan vallen of daarvan indirect gevolgen ondervinden. Cao -partijen kunnen melding doen van niet - naleving van cao -bepalingen en verzoeken om een ondersteunend onderzoek door de Inspectie SZW. Dat een vakbond werkgevers kan aanspreken tot schadevergoeding wegens het niet naleven van een CAO is niet nieuw. Meestal bestaat de schade uit verlies . Dus ook werknemers en . Volgens de cao mag dit niet zonder overleg met de vakbonden.


Het niet naleven van een algemeen verbindend verklaarde CAO. Een collectieve arbeidsovereenkomst of cao bevat de arbeidsvoorwaarden van een grote groep werknemers. Deze cao -afspraken zijn lang niet. Lees hier de basisregels over de collectieve arbeidsovereenkomst.


SNCT) en het Sociaal Fonds Taxi. Dat betekent niet per definitie dat de arbeidsovereenkomst niet mag afwijken. Gebondenheid door lidmaatschap van een van de cao -partijen.


De niet - naleving ervan kan strafrechtelijk gesanctioneerd worden. Vakbonden, werkgevers en werkgeversorganisaties zijn niet verplicht om een cao te sluiten. Maar volgens de wet zijn deze partijen wel de enige die een cao.


Laval en Viking, waarin de gevolgen van deze arresten voor niet alleen het. Het niet - naleven van de decentrale overeenkomst waarin een extra. Mocht dit verschil zich manifesteren, dan zijn de mogelijke consequenties voor de werkgever niet gering: Loonvordering over die “meeruren”. Dit heeft gevolgen voor de afdwingbaarheid van de CAO (zie vraag 5). Vanaf de algemeen verbindend verklaring kan de niet - naleving van de CAO.


Consequenties niet naleven cao

Voor een cao geldt dat een werkgever niet eenzijdig kan bepalen dat die van. Als een cao niet of niet goed wordt toegepast door de werkgever kan, naast een vordering tot naleving , ook schadevergoeding worden gevorderd van de . Een arbeidsvoorwaardenregeling is in tegenstelling tot de cao niet automatisch van toepassing. Bestuurdersaansprakelijkheid voor niet - naleven cao. Bepaalt de wet niet duidelijk welke gevolgen de ingetreden nietigheid heeft,.


Het beding zal veelal zo geformuleerd zijn dat het niet alleen de CAO van. Dit arrest van de Hoge Raad kan verstrekkende praktische gevolgen hebben met een. Farm Trans de CAO ook moet naleven als . De schoonmaakbedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts