vrijdag 25 januari 2019

Betoog medicijnen

Betoog medicijnen

Verstrekken van medicijnen via internet. Foto van een scholier. Beschouwing : dure medicijnen. Betaalbare medicijnen voor iedereen, overal.


Het huidige verdienmodel van de farmaceutische industrie moet veranderen, betogen. Als we de zorgverzekering benaderen als een echte verzekering, horen juist dure medicijnen voor levensbedreigende ziekten vergoed te . Dit terwijl er ook een pu-. Dit houdt in dat met behulp van medicijnen. Waarom zijn sommige medicijnen zo ontzettend duur?


Dan heeft de rest van je betoog ook niet veel waarde meer. Morele verontwaardiging helpt niet om de prijs van geneesmiddelen voor zeldzame ziekten omlaag te brengen, betere regels wel. Kritisch betoog over de wetenschappelijke bewijsvoering bij geneesmiddelenonderzoek. Menghaney wuift beide argumenten weg. Bedrijven kunnen door de afwezigheid van transparantie beweren dat het twee miljard dollar of meer . Afgelopen week publiceerde de Volkskrant een verfrissend gebalanceerd artikel over de totstandkoming van geneesmiddelprijzen.


Zo gaat dit boek alleen over geneesmiddelen voor mensen. Lees hier een vlammende betoog van Patrick Dewals waarin hij de macht van Big Pharma blootlegt en Europa oproept om mediwiet nú te . Dat is de vraag die de essentie weergeeft van de discussie over (te) dure medicijnen voor zeldzame ziektes. Maar deze discussie raakt ook het . Het onderwerp kostbare geneesmiddelen leidde tot stevige discussies tijdens het Lagerhuisdebat dat het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik en . Deze site doorzoeken. Productie in Europa moet tekorten aan medicijnen voorkomen. Geoordeeld wordt dat gedaagde het betoog van eiseressen omtrent het . Groot wijst verder in zijn betoog op RTLZ op de gezondheidswinst die dankzij geneesmiddelen wordt gerealiseerd.


Bovendien wordt er op . Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat artsen en apothekers wet- en regelgeving overtreden om patiënten zorg te bieden. Dit onderzoek - naar wisselen zonder medische reden - zou moeten worden gedaan bij patiënten die meerdere medicijnen gebruiken, bij wisseling van generiek . Het hoeft geen betoog dat hier in de regel geen onderzoek zal worden gefinancierd dat mogelijk negatieve uitkomsten kan hebben voor middelen van de . Het ambulancepersoneel heeft gezocht naar medicijnen in het huis van de. De commissie overweegt nog dat het betoog van de cliënt dat zijn echtgenote bij . De ethiek biedt ons het instrumentarium om alle argumenten te ordenen.


Wat verandert er voor artsen als ongeregistreerde geneesmiddelen eenvoudiger . Nu mogen verzekeraars zelf bepalen welke merken van medicijnen ze wel of niet vergoeden. Dat zou moeten veranderen: ik stel voor dat verzekeraars ieder . Weer een andere apotheek gaf als reden dat de medicijnen niet meer gemaakt zouden worden, wat gek is, aangezien de medicatie nog steeds .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts