maandag 14 januari 2019

Bevallingsverlof

In totaal heeft u recht op minstens weken verlof. Een deel van het bevallingsverlof mag u gespreid opnemen. Zwangerschapsverlof berekenen.


En na de bevalling op . Wanneer je zwanger bent van een twee-of meerling geldt een bevallingsverlof van zeventien weken.

Je bent verplicht om een week op te nemen vóór de . Als u zwanger bent, heeft u recht op minimaal weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het verlof gaat in tussen weken en weken voor de dag na uw . Eén week voor de vermoedelijke bevallingsdatum mag u niet meer . Als je zwanger bent, heb je recht op weken bevallingsverlof. Ben je in verwachting van een meerling, dan heb je recht op weken. Het moederschapsverlof duurt in principe weken in België.


Het bevallingsverlof mag beginnen vanaf de 6e week voor je vermoedelijke bevallingsdatum.

Bij zwangerschap en werk heeft de werkneemster recht op zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Tijdens dit verlof loopt de opbouw van vakantiedagen . In het algemeen hebben werknemers recht op weken zwangerschapsverlof (weken voor en weken na de geboorte). Het zwangerschaps- en bevallingsverlof samen duurt dus altijd (tenminste) weken.


Eerder of later bevallen. Als u eerder bevalt, zal uw zwangerschapsverlof. Na de bevalling gaat het zwangerschapsverlof over in bevallingsverlof of nabevallingsrust. In België wordt het geheel aan verlof moederschapsrust genoemd.


Duur van het verlof. Als je bevalt van meer dan kindje kan dit op jouw verzoek weken zijn. Vrouwen kunnen het laatste deel van het bevallingsverlof spreiden over weken.


Ook krijgt een moeder extra verlof als haar baby lang in het ziekenhuis heeft . Is uw kindje later geboren dan verwacht? Dan duurt het totale verlof dus langer dan 16 . Postnataal verlof (of bevallingsverlof ): verplichte weken. Wie zwanger is, mag week voor de vermoedelijke bevallingsdatum niet meer gaan werken.

Uw bevallingsverlof begint op de dag na uw bevalling en duurt minimaal weken. Bij een bevalling heeft de werkneemster recht op betaald zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Waar moet je op letten als werkgever? Als je bent bevallen, begint je bevallingsverlof.


De werknemer werkt mee aan de aanvraag . Dit duurt minstens weken, ook als je baby later wordt geboren dan de uitgerekende datum. Liever: zwangerschapsverlof. Melding zwangerschap, opnemen verlof en bevalling. De medewerkster geeft aan dat zij zwanger is. Als je in verwachting bent, dan heb je voorafgaand aan de bevalling recht op zwangerschapsverlof.


Een werkgever is verplicht om een zwangere werkneemster zwangerschaps- en bevallingsverlof toe te kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts