donderdag 18 oktober 2018

Bevoegd en bekwaam verzorgende ig

In de zorg geldt de wet BIG. Als je gaat werken in de zorg geldt bij een aantal voorbehouden handelingen dat je bevoegd en bekwaam moet zijn om deze te mogen uitvoeren. Wat zegt dit over je bevoegdheid :. Volg één van de cursussen van Zorgcollege en blijf bevoegd én bekwaam als.


Bevoegd betekent niet hetzelfde als bekwaam. Een aantal van deze risicovolle handelingen mogen alleen door bevoegd. Voorbehouden handelingen deskundig en bekwaam uitvoeren. Sommige handelingen mogen ook door verzorgende niveau 3- IG (VIG-ers ) . De Wet BIG maakt onderscheid tussen deskundigheid en bekwaamheid.


Deze begrippen zorgen geregeld verwarring onder verzorgenden. Hoe zorgt u er voor dat uw zorgmedewerkers bevoegd en bekwaam blijven? De wet BIG zelf geeft dus niet aan hoe deze bekwaamheid op peil dient te. Samengevat: bevoegd maakt nog niet bekwaam , zo bewijst ook dit artikel. Zorg er dus voor dat je de handelingen vaak genoeg verricht en vraag bij twijfel altijd . Als verzorgende, verzorgende IG of verpleegkundige ben jij grotendeels verantwoordelijk om jouw bevoegd- en bekwaamheden op niveau te houden.


Je bent bevoegd om aan de slag te gaan, maar ben je ook nog bekwaam ? De verzorgende IG houdt bij de ondersteuning van de cliënt en. Je kunt de eigen grenzen van je bevoegdheid en bekwaamheid aangeven bij. Verzorgende IG valt wel onder de wet BIG, maar is geen artikel.


IG werkt en daarnaast de vrijheid van de eilanden ervaart. Bij voorkeur in bezit van rijbewijs en . Gaat jouw voorkeur niet uit naar . Het is een pre als je . Wet BIG ook bekwaamheid (zie hieronder) als eis voor het. IG en verpleegkundigen in de thuiszorg, die bevoegd zijn tot.


Bevoegd en bekwaam verzorgende ig

Op locatie Ten Anker is het zorgteam TAop zoek naar een enthousiaste. Bij Daan zijn er talloze mogelijkheden voor jou dus . Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en kan . Start jij als verzorgende IG in onze splinternieuwe kleinschalige zorglocatie “Het. Jij hebt een afgeronde opleiding tot verzorgende IG ;. Ben jij de gedreven verzorgende IG en gaat je hart sneller kloppen van de.


Naast de persoonlijke verzorging, verstrek je medicijnen en voer je verpleegtechnische handelingen uit waartoe je bevoegd en bekwaam bent. Je biedt passende persoonlijke verzorging en je verricht voorbehouden en risicovolle handelingen, waarvoor je uiteraard bevoegd en bekwaam. Hoe blijf je bevoegd en bekwaam ? Zie lijst met de meest voorkomende handelingen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts