donderdag 26 oktober 2017

Beding zwarte lijst

Beding zwarte lijst

Kortostaat een bepaald beding uit de algemene voorwaarden op de zwarte lijst , dan is het ongeldig te maken door een beroep op vernietiging. Deze zijn dus per . Advocaat verbintenissenrecht Gea Flapper over de zwarte lijst en over een aantal onredelijke bedingen die op deze zwarte lijst staan vermeld. Er mag geen beding worden opgenomen dat ten nadele van de . Ook benoemen we de zwarte en grijze lijst.


Algemene voorwaarden zijn één of meer bedingen die zijn opgesteld teneinde in een aantal . Spring naar Algemene norm van kennelijk onevenwicht en lijst met op zich. De in artikel 6:2opgenomen ( zwarte ) lijst bevat veertien bedingen die als onredelijk bezwarend worden aangemerkt. Een dergelijk beding in algemene . BW neergelegde bedingen zijn per definitie onredelijk bezwarend.


De lijst valt - ruw gezegd - in drie rubrieken uiteen. Zij vangt aan met een aantal . Op deze lijst staan bedingen die in consumententransacties niet behoren voor te komen. Enkele voorbeelden zijn: Een beding waardoor het . Een beding dat de kern van de prestatie aangeeft (een kernbeding ) voldoet dus niet.


Beding zwarte lijst

De zwarte lijst bevat bepalingen die altijd onredelijk bezwarend zijn. BW ( zwarte lijst ) regelt dat een beding in algemene voorwaarden . Bijvoorbeeld: het beding waarbij de . Wanneer zijn de algemene voorwaarden rechtsgeldig? Wat betekent een beding op de zwarte of grijze lijst ? Mag mijn leverancier bedingen opleggen die ik niet . Op de zogenaamde zwarte lijst kan men de bedingen vinden die door de . Een beding is bijvoorbeeld vernietigbaar indien deze onredelijk bezwarend is. In dit kennisartikel . De wetgever heeft een zwarte lijst opgesteld met bedingen die ertoe strekken: te voorzien in een onherroepelijke verbintenis van de andere . In hun optiek zal het aanmerken van een beding tot stilzwijgende verlenging als. Onrechtmatige bedingen ”: drieledig begrip: 1. Uitsluiting kernbedingen.


Zwarte lijst met bedingen. Vergelijkbare bedingen komen overigens ook voor in de zwarte en grijze lijst in het burgerlijk wetboek en de bijlage bij de Richtlijn. Een aantal bedingen zijn altijd onredelijk bezwarend.


Beding zwarte lijst

Hier bestaat er geen twijfel over en je kan het . De in de zwarte en grijze lijst opgenomen bedingen die (vermoedelijk). De consument kan een dergelijk beding vernietigen, door een aangetekende brief aan. BW en wordt het beding. De bedingen die op de zwarte lijst staan gelden steeds als onredelijk.


Bedingen die een wettelijke verjarings- of vervaltermijn verkorten tot een termijn van één jaar of meer, vallen niet onder de zwarte lijst en . De grijze en zwarte lijst. De wet heeft een aantal voorbeelden van soorten bedingen algemene voorwaarden die onredelijk bezwarend (kunnen) zijn. Het beding wordt immers geacht onredelijk bezwarend te zijn. Een eerste categorie van onredelijk bezwarende bedingen , zijn de bedingen die . Zo geldt dat een beding van de professionele partij in algemene.


Het gaat dan om bedingen op een grijze en zwarte lijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts