dinsdag 26 maart 2019

Amerikaanse ambassade den haag bezoeken

Dus: Jan, Sint- Maarten, Jan de Vries, de heer De Vries, de heer en mevrouw Jansen-Van Dijk. Elke zin begint met een hoofdletter. Maar wanneer gebruik je hoofdletters nog meer?


En wanneer juist niet? De hoofdletter aan het begin van een zin geeft nauwelijks moeilijkheden.

In welke zin zijn de hoofdletters goed gebruikt? Mijn buurvrouw van spreek ik altijd met Mevrouw Van Der Berg aan. Lees kaart Rnog eens. Bedenk namen die in deze vakken passen.


Langere letterwoorden van eigennamen krijgen één hoofdletter (Unicef, Vinex). NAM = Namen (provincie, Namur). Waar komen de hoofdletters in de naam nynke van der sluis?


Van der Sluis, mevrouw Van der Sluis-van Dam, dr.

Geachte mevrouw Van Klaveren,. Hier krijgt Van een hoofdletter , omdat dat hier het begin van de naam is! Initialen schrijven we ook met hoofdletters. Achternaam is altijd met een hoofdletter. Regels voor het gebruik van hoofdletters in persoonsnamen.


Het gebruik van een hoofdletter geeft onder andere het verschil aan. Paul Van Ostaijen, mevrouw A. De Decker, de heer De Jong. In Nederland krijgt het voorzetsel of lidwoord van een familienaam een hoofdletter , behalve als er . De regeling voor hoofdletters verandert in principe niet met de nieuwe.


Van Duyn, mevrouw Van Raemdonck, . Spreker was het met mevrouw Couwenberg-Spanjaard eens dat. Mevrouw Katrien Van Pellicom was verantwoordelijk voor de redactie. We hebben de regels van hoofdletters voor je op een rijtje gezet en ze. De Zak, mevrouw Ten Cate. Voorbeelden: meneer, mevrouw , de heer, drs.


Jong, meneer De Jong, mevrouw.

Zet na de aanhef een komma, en begin de eerste zin met een hoofdletter. Schrijf mevrouw en heer met een kleine letter. De heer De Groot gaat trouwen met mevrouw Van Veen.


Hoofdletters in persoonsnamen leiden soms tot vragen. Een voornaam krijgt ook altijd een hoofdletter. Namen schrijf je met een hoofdletter : Gerrit M. Betzema mevrouw Ten Brink Marianne Betzema-ten Brink Boschstraat Gelderland Het hemelse gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts