dinsdag 6 februari 2018

Code goed bestuur sport

Code goed bestuur sport

CODE GOED BESTUUR IN VLAAMSE SPORTFEDERATIES. DE ORGANISATIE PUBLICEERT HAAR STATUTEN, INTERNE . Een volle zaal bij . Aanbevelingen voor het besturen van landelijke . Code Goed Sportbestuur. De aanbevelingen voor goed sportbestuur. Pas toe of leg uit!


Vlaamse sportfederaties en de indicatoren in het decreet en uitvoeringsbesluit. Voor de berekening van de subsidiëring . Goed Bestuur is één van drie kwaliteitsprincipes in het nieuwe federatiedecreet. Commissie Goed Sportbestuur (Commissie Loorbach). Resultaat daarvan was de zogenaamde code Loorbach met concrete aanbevelingen voor goed sportbestuur. Hoe is deze code tot stand . De code is het eindresultaat van een . De beginselen van deugdelijk bestuur die in de code vermeld kunnen zijn:.


Overheidsinstanties, sportorganisaties en bestuurskundigen hebben codes en indicatoren voor goed bestuur ontwikkeld die de implementatie van specifieke . Introductiemodule Besturen in de Sport - Als nieuwe bestuurder bij een. Wat zijn gedragsregels voor Gedragscode voor functionarissen in d sport. Zal bestuursbesluiten goed onderbouwen zodat men begrip heeft voor de gekozen . Goed bestuur in de sport is een voorwaarde voor de autonomie en de. De regionale sportbestuurder maakt deel uit van een bestuur of bestuur van een regionale geleding.


Code goed bestuur sport

Er dient binnen de instellingen ruime aandacht te zijn voor goed bestuur , integriteit, transparantie, toezicht en verantwoording. Om in aanmerking te kunnen . Corporate governance betreft goed bestuur en het toezicht daarop. Bijkomende documenten en gedragscodes ikv goed bestuur.


Utrecht University. Goalball, Showdown, Running Blind of andere sporten. De LSBS verzamelt persoonsgegevens met als doel het bestuur in staat te stellen uw aanvraag in alle redelijkheid te kunnen.


Code goed bestuur sport

De taken en verantwoordelijkheden van het bestuur zijn vastgelegd in de statuten. Het bestuur wil scoren met sport ! Om goede zorg te kunnen leveren is goed bestuur en intern toezicht bij een. Volksgezondhei Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer over fusies in de. Sportfederaties - Implementatie code goed bestuur.


Binnen de VTTL werd ook werk gemaakt van een deontologische code. De Sportraad Purmerend is als vrijwilligersorganisatie een overkoepelend. Goede communicatie tussen alle betrokkenen is van zeer groot belang.


De bestuursleden worden benoemd door de algemene ledenvergadering (ALV).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts