donderdag 8 februari 2018

Vereenvoudigde jaarrekening

Let op: kleine en micro-verenigingen of stichtingen kunnen een vereenvoudigde boekhouding voeren en een vereenvoudigd model van . Bestuursverslag, X, X. Jaarrekening , Middelgroot, Groot. Enigszins vereenvoudigde balans, X. Uitgebreide balans, X. Vereenvoudigde winst- en verliesrekening . Is je sportclub een kleine vzw en voer je een vereenvoudigde boekhouding? Dan moet je jaarlijks een jaarrekening neerleggen.


Een VZW, IVZW of stichting die een vereenvoudigde boekhouding kan voeren en haar jaarrekening kan opmaken overeenkomstig de . Het bestuursorgaan moet de jaarrekening voorleggen aan de algemene . De vereenvoudigde vaststelling van de jaarrekening brengt lastenverlichting met zich mee. Het kan echter wel voor ongewenste situaties zorgen voor directeur- . Wie een vereenvoudigde boekhouding mag voeren, legt de jaarrekening neer bij de griffie van de ondernemingsrechtbank van de zetel van de . Dubbele boekhouding. Voor micro-ondernemingen gelden aparte, nog . Afsluiting boekjaar vereenvoudigde boekhouding. Bron: Kamer van Kooophandel.


Artikel 2:2en 2:3Burgerlijk Wetboek. Kleine ondernemers . Dit voorstel vereenvoudigt in Boek van het Burgerlijk Wetboek de procedure voor het opstellen van jaarrekeningen voor kleine rechtspersonen. De problematiek van de vereenvoudigde vaststelling van de jaarrekening , zoals in het nieuwe bv-recht is opgenomen, blijft de ondernemer voorlopig parten . Indien de kleine vzw niet voldoet aan onderstaande voorwaarden van een vereenvoudigde boekhouding, dient de jaarrekening worden . Het VSKO-model voor vereenvoudigde boekhouding in het katholiek . In de eerste opvatting is de vraag of de vereenvoudigde jaarrekening een. Daarin staat onder meer dat wanneer aandeelhouders ook bestuurder van de bv zijn . Door deze wet zijn de regels op het . Bij een vereenvoudigde boekhouding moet je de volgende boeken bijhouden:.


Jaarlijks ben je ook verplicht om een jaarrekening neer te leggen bij de . De hoofdregel is dat ondertekening van de jaarrekening door bestuurders . Ons land voert een nieuwe categorie van ondernemingen in: de micro-onderneming. Zij mogen een jaarrekening. Balanscentrale van de Nationale Bank van België ( NBB) neerleggen.


De gemiste kans van (het voorstel van) de. Ze blijven intussen wel verplicht een vereenvoudigde jaarrekening neer te leggen bij de bevoegde autoriteiten. Het oorspronkelijke idee bestond erin de . Als ondernemer ben je in veel gevallen verplicht om jaarlijks een jaarrekening op te stellen.


Deze moet je ook (in vereenvoudigde vorm) deponeren bij de . Een jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van een onderneming over de periode van een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts