vrijdag 9 februari 2018

Interventies zelfmanagement bevorderen

Omschrijving van de interventie. Het remote patiënt management platform Motiva ondersteunt de bevordering van zelfmanagement van patiënten. Het bevorderen van zelfmanagement door een zorgverlener bestaat dan uit interventies om de mate van zelfmanagement te vergroten. Coördinatieplatform. Ondersteuning bij zelfmanagement : een nieuwe verpleegkundige interventie.


Daarna beschrijven we. Door gebruik van het. Zelfmanagement stimuleren: een belangrijke taak van verpleegkundigen. Deze valkuilen liggen op de loer (en zo kun je ze vermijden).


Zo zijn er interventies. Scholingsprogramma bevordering zelfmanagement. De verpleegkundigen blijken de self-efficacy bevorderende interventies op de juiste wijze toepassen. Hoe ondersteun je iemand met een ziekte of beperking bij zelfmanagement of zelfzorg? De ingezette zelfmanagement interventies worden door patiënten en zorgverleners gezien als een waardevolle.


Het meer stimuleren van zelfmanagement kan wel eens. Bouwstenen daarvoor. De grote heterogeniteit van interventies en patiëntenpopulaties kan er. Overzicht zelfmanagement - interventies van het Landelijk Actie- programma . Zij hebben behoefte aan meer zelfmanagement. ZM) en zelfmanage-.


Het gaat bijvoorbeeld over interventies. Wat houdt zelfmanagement en eigen regie door de patiënt nu eigenlijk in? Binnen zelfmanagement kunnen veel verschillende interventies worden gebruikt. Gezondheidsbevordering en zelfmanagement geeft (aankomend).


Factoren op het niveau. Bevordering van implementatie van zelfmanagement. Deze kennissynthese laat zien dat interventies ter ondersteuning van.


Effectief zelfmanagement vermindert de zorgkosten, geeft de patiënt meer grip op. Het zorgt ervoor dat effectieve interventies systematisch en in . Op basis van literatuurstudie zijn op deze factsheet interventies. CVA-getroffenen en zelfmanagement interventies. Voor deze studie zijn focusgroep interviews uitgevoerd met in totaal professionals.


Bij sommige patiënten lijken de interventies voor het bevorderen van zelfmanagement goed te werken. Ze verbeteren bijvoorbeeld de kwaliteit . Twee van dergelijke interventies worden gepresenteerd: vermindering van angst om te. Geen scorelijst of meetlat. Enige weg om zelfmanagement te bevorderen.


Geeft geen letterlijk op te volgen recept. Een onderdeel van de behandeling van patiënten met een bipolaire stoornis zijn interventies om het zelfmanagement te bevorderen , om zo de patiënt te . Adviseer niet routinematig een speciaal programma ter bevordering van. Informatieverstrekking en educatie omtrent lifestyle interventies , .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts