dinsdag 20 februari 2018

Activa passiva

Activa passiva

Het geheel aan bezittingen van een onderneming bestaat uit vaste en vlottende activa. Hieronder worden de verschillende termen uitgelegd en . We spreken enerzijds van activa (bezit) en anderzijds van passiva (financiering). Dit is dan ook het voornaamste verschil tussen beiden.


Activa passiva

Wat staat er allemaal op een balans en wat betekenen termen als activa en passiva ? Bij het beheren van je geld is het belangrijk dat je een onderscheid maakt tussen inkomsten en uitgaven, en ook tussen activa en passiva. Denk aan de bedrijfseconomische en fiscale gevolgen bij een activa passiva transactie of een aandelentransactie. Want een verkeerde keuze is zo gemaakt! Uitleg balans voorbeeld: activa en passiva , debet en credit.


Op de balans staan alle bezittingen, je eigen vermogen en de schulden van je onderneming. Juridische aspecten activa passiva transactie versus aandelentransactie. Bedrijfsovername zonder nare gevolgen.


Heldere afspraken bij bedrijfsoverdracht. Vertalingen in context van activa passiva in Nederlands-Engels van Reverso Context: activa en passiva, financiële activa en passiva. Wanneer afschrijven op activa volgens de Belastingdienst?


ALERT Btw aangiften. Boekhouden en de jaarrekening maken is dus niet alleen. Lang vreemd vermogen. Balans, activa en passiva. Met de koopovereenkomst activa passiva regel je de overdracht van de bezittingen (activa) en de schulden (passiva) van de onderneming.


Activa passiva

Alle afspraken die je . Eigenlijk laat de passiva kant zien op welke manier de rechterkant van de balans ( activa ) worden gefinancierd of betaald en hoeveel geld er in . De balans bestaat uit twee gedeelte die met elkaar in evenwicht zijn: de activa en de passiva. De balans is evenwichtig met elkaar en bestaat uit activa (debit) en passiva ( credit). Aan de hand van een balans kan het vermogen van een . De term activa - passiva transactie wordt veelal gebruikt bij de overdracht van een onderneming. Overdracht van je bedrijf regel je met een activa passiva transactie of aandelentransactie.


Vergeet je belastingzaken niet. Activa (debet), Passiva (credit). Een balans ziet er als volgt uit.


Het overzicht van activa en passiva op de balans, geeft een inzicht in het bezit en vermogen van de gemeenten. Bij de activa gaat het om wat de gemeente bezit . Beide methodes hebben hun . De som van alle activa (en ook van alle passiva ) noemt men het balanstotaal. Welke oplossing is beter? Het belangrijkste verschil met een aandelentransactie is dat bij een . De passiefposten vertegenwoordigen de bronnen van de onderneming . Zit er een verschil tussen je activa en passiva , kom je niet verder met de inkomstenbelastingaangifte.


Corigeer in dat geval je eigen vermogen met het verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts