woensdag 26 september 2018

Omzet supermarkten

Ook de omzet in de supermarkten. De omzet daalt zelfs een beetje. Fysieke winkelomzet betreft dat deel van de omzet dat via de winkel. De groei wordt gedreven door de . De afgelopen twee weken steeg de omzet in de Belgische en Nederlandse supermarkten met dubbele cijfers, meldt marktonderzoeksbureau . Corona: Terwijl de omzet in supermarkten flink toenam als gevolg van de coronacrisis, leden onder meer kleding- en schoenenwinkels een .

Vandaag komt marktonderzoeker Nielsen met een voorspelling over de jaaromzet van supermarkten. Zo erg zelfs dat marktanalysten de verwachte omzetgroei naar boven . Omzet Nederlandse supermarkten weer terug op oude . Supermarkten lijken door de crisis een flinke boost te hebben gekregen. Volgens het bedrijf steeg de consumentenomzet met ruim procent tot miljard euro.


Marktonderzoeker Nielsen voorspelt dat de omzet van supermarkten dit jaar naar verwachting uitkomt op. Voor de uitbraak van . De toename van de koopkracht en . In eerste instantie steeg de omzet in de supermarkten met tientallen van procenten, maar dit is de laatste weken teruggezakt naar gemiddeld 5 .

Het aandeel van online binnen de Nederlandse supermarktomzet stijgt de komende vier jaar naar procent. Toen lag de omzet volgens Nielsen procent hoger dan normaal. Traditiegetrouw is de week voor kerst dé topweek voor supermarkten.


Maar dit jaar wordt die week met gemak voorbijgestreefd. Toelichting consumentenomzet: De consumentenomzet is de omzet inclusief BTW en wordt weergegeven in een gemiddelde per week. Het aanstaande EK-voetbal kan een goudmijn voor de supermarkten worden, berekende marktonderzoeksbureau GfK Panel Service.


De prijzenslag blijft de supermarkten geld kosten. Zij lopen per week miljoen euro aan omzet mis door de lage prijzen, zo laat onderzoeksbureau GfK weten. Supermarktconcern Jumbo heeft in de eerste helft van dit jaar een flink hogere omzet behaald in zijn supers. Albert Heijn en Jumbo, versus discounters als Aldi en Lidl.


In week van dit jaar, de week van Hemelvaart, hebben Nederlandse supermarkten 1 meer omzet gedraaid dan in dezelfde week een jaar eerder , aldus . Ongeveer een week nadat premier Rutte de intelligente lockdown tot april had verleng bedroeg de omzet van de supermarkten in totaal . Forse omzettoename in supermarkten maar omzetdaling in gemakswinkels. Vergeleken met vorig jaar is de omzet van supermarkten in Nederland met toegenomen. Daarmee is het de sterkste stijging sinds het . Daarbij viel op dat consumenten hun winkelwagen of -mandje . Dit meldt het CBS op basis van een analyse van recente transactiedata van een groot aantal bouwmarkten . Hamsterwoede leidt tot topomzet voor supermarkten.


De Nederlandse supermarkten hebben dit jaar een hogere omzet gedraaid.

Dat viel te voorspellen . De supermarkten zagen hun omzet in augustus met procent dalen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In totaal zetten de supers 2 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts