dinsdag 25 september 2018

Art 8 wet patiëntenrechten

Is deze stap te moeilijk, dan kan men terecht bij. De wet op de patiëntenrechten bestaat ondertussen al jaar maar de. Neerleggen van een klacht bij een ombudsdienst . Onze klachtenprocedure is kosteloos en zorgt voor een uniforme behandeling van klachten binnen al onze campussen. De persoon die een klacht heeft geuit . Het recht om klacht neer te legen.


Art 8 wet patiëntenrechten

Patiëntenrechten in de geestelijke gezondheidszorg. Wat is een gedwongen opname? Een vertrouwenspersoon kan ook helpen om een klacht neer te leggen. De vertegenwoordiger: indien de patiënt niet in staat is zijn patiëntenrechten zelf uit te . De “Wet betreffende de rechten van de patiënt” beschrijft de rechten van de patiënt met betrekking tot de zorg, de onderzoeken en de . Indien de patiënt in de onmogelijkheid is zijn patiëntenrechten te laten gelden komen deze rechten toe aan zijn vertegenwoordigers: ouders of voogden. Dat soort bemiddeling wordt verzekerd door de federale ombudsdienst patiëntenrechten.


Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Als u niet tevreden bent of klachten heeft over een zorgverstrekker, kan u terecht bij de ombudsdienst van het ziekenhuis. Recht op informatie en toestemming geven.


Art 8 wet patiëntenrechten

Dat kan telefonisch, per brief, per e-mail . Vind je dat een van je patiëntenrechten niet is gerespecteer kun je klacht neerleggen bij de bevoegde ombudsdienst. U heeft recht op ruimtelijke privacy. Er wordt bemiddeling opgestart en je klacht. Anonieme klachten kunnen niet behandeld worden. Vertrouwenspersoon - vertegenwoordiger: zie wie oefent de patiëntenrechten uit in nota hieronder.


Lees meer op de pagina over klachten op deze site. U kunt er ook een klacht indienen. Een klacht over onze diabeteszorg. De ombudsdienst luistert naar uw . De klachtenfunctionaris.


Jouw rechten als patiënt. Gezondheidszorg IKG. De rechten van de patiënt zijn de afgelopen jaren in verschillende wetten . Klachtenbemiddeling. Bent u van oordeel dat uw patiëntenrechten niet gerespecteerd zijn, dan kan u bij de ombudsdienst een klacht neerleggen.


Als u medicijnen krijgt voorgeschreven, heeft u te maken met de apotheker. Heeft u een klacht ? Uitoefening patiëntenrechten door derden - Neem zelf uw zorg in handen! WAAR KAN IK KLACHT NEERLEGGEN WANNEER MIJN PATIËNTENRECHTEN. Ik heb een klacht over mijn huisarts, apotheker, verpleegster aan huis of.


Art 8 wet patiëntenrechten

Wanneer een patiënt meent dat één van zijn rechten als patiënt geschonden is, kan hij klacht neerleggen bij een ombudsdienst . Huishoudelijk reglement van de ombudsdienst. In het kader van deze wet op de patiëntenrechten werd er een ombudsdienst opgericht in ons revalidatieziekenhuis KEI. Uw klachten en feedback worden in vertrouwen, onpartijdig en volgens het beroepsgeheim behandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts