donderdag 24 mei 2018

Ombudsdienst ziekenhuis

Ombudsdienst ziekenhuis

FCRP Aanwijzing vertrouwenspersoon. Formulier aanwijzing vertrouwenspersoon. Federale commissie rechten van de patiënt. Als patiënt in GZA Ziekenhuizen heb je een aantal essentiële rechten.


Ombudsdienst ziekenhuis

Ontdek jouw rechten en onze verwachtingen van jou en jouw bezoekers hier. Een familieli een vrien een andere patiënt of elke andere persoon die door de patiënt aangewezen wordt om hem bij te staan bij het . Indien het niet meedelen van de . Naast een bewindvoerder, kan je ook een vertrouwenspersoon. Vertrouwenspersoon. Wat is een vertrouwenspersoon ? Hoe duid ik een vertegenwoordiger aan? Wat zijn mijn rechten bij een gedwongen opname?


Mag ik mijn patiëntendossier . Recht op ondersteuning door een vertrouwenspersoon. Om je rechten te doen gelden, kan je de ondersteuning vragen van een . Wet betreffende de patiëntenrechten. U kan eveneens een vertrouwenspersoon aanstellen.


Ombudsdienst ziekenhuis

Dit betekent dat u een meerderjarige persoon kan aanduiden die naast u - hetzij in uw aanwezighei . Aanwezigheid van of vertegenwoordiging vertrouwenspersoon kan. Hij kan zich laten bijstaan door een vertrouwenspersoon ;. Jouw toestemming is nodig voor elke tussenkomst in je behandeling. Een vertrouwenspersoon is iemand die je zelf kiest en die je kan bijstaan bij het uitoefenen van je rechten als patiënt. U kan een familielid of vriend aanstellen die u kan bijstaan als vertrouwenspersoon.


Brochure Patiëntenrechten. U heeft eveneens recht op informatie over de verzekeringsdekking en de . De wet op de patiëntenrechten zegt klaar en duidelijk wat uw rechten zijn en hoe. Je kan ons vinden op.


Ombudsdienst ziekenhuis

Dan kunt u deze persoon aanstellen als uw vertrouwenspersoon. Deze wet preciseert. Tussen de beroepsbeoefenaar en de vertrouwenspersoon ontstaat er geen rechtsverhouding en alle rechten van de patiënt worden door de patiënt zelf . Je hebt in dat geval een vertrouwenspersoon of een vertegenwoordiger. Dit gebeurt in een duidelijke taal zodat u alles begrijpt. Dit is iemand die de patiënt aanduidt en hem bijstaat in het uitoefenen van zijn rechten.


U kan zelf een familielid of vriend aanstellen die u kan bijstaan als vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon krijgt mee inzage in het patiëntendossier en krijgt . Bijstand vertrouwenspersoon : indirecte informatie:. De zorgverlener biedt u kwalitatieve zorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts