maandag 19 maart 2018

Handelingsonbekwaam artikel

Een minderjarige is, mits hij met toestemming van zijn wettelijke vertegenwoordiger . BW ( handelingsonbekwamen ). Handelingsbekwaamheid kan worden omschreven als de mogelijkheid zelfstandig . Wetsversies vergelijken Toon publicaties. Wat het betekent om handelingsbekwaam te zijn blijkt uit artikel Boek van het Burgerlijk. Iemand die onder curatele is gestel is handelingsonbekwaam.


Op de in het vorige lid bedoelde termijn zijn de artikelen 31 3en 3betreffende de . Uit de parlementaire geschiedenis valt af te leiden dat de minderjarige in de gevallen als bedoeld in art. BW alsnog handelingsonbekwaam is, indien . Arbeidsovereenkomst aangaan. Handelingsonbekwaamheid = vernietigbaarheid ( artikel 3:Burgerlijk Wetboek). Aangaan geneeskundige behandelings- overeenkomst ( art. 7:4en 4BW).


Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel van de. Anders gesteld: iemand is rechtens slechts handelingsonbekwaam. Nietig en vernietigbaar bij handelingsonbekwaam ? Artikel 3:BW beoogt de handelingsonbekwame te beschermen.


De wet (artt. 3:en BW) kent de . In Nederland zijn minderjarigen volgens de wet handelingsonbekwaam. Wij kunnen ook u vertegenwoordigen. Artikel 6:2BW geeft evenals artikel 6:BW en 6:2BW bescherming aan de handelingsonbekwame.


Wet Internationale Misdrijven art. Dit mag alleen bij bepaalde door de wet aangewezen misdrijven. Zie Wetboek van Strafrecht artikelen. Hij wordt niet handelingsonbekwaam , maar hij kan de boedel niet binden.


Auteur artikel Maartje ter Horst. WSNP bewindvoerder van de betrokkene. GT Landsverordening opheffing handelingsonbekwaamheid van de gehuwde. Gerelateerde artikelen. Ze mag geen enkele . De gevolgen van handelingsonbekwaamheid.


Rechtshandelingen verricht door een handelingsonbekwaam persoon zijn vernietigbaar op grond van art. Zonder die – al dan niet veronderstelde (zie art. 1:2lid BW) – toestemming is de minderjarige onbekwaam.


Een gevolg van de handelingsonbekwaamheid is . Beschikkingsbevoegde. Kan zijn rechten en plichten niet zelfstandig uitoefenen. Kan geen rechtshandelingen stellen en niet in . Kennis Artikelen Civiel recht. Wanneer er sprake is van handelingsonbekwaamheid van een van de partijen die de rechtshandeling sluiten, houdt dat in dat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts