dinsdag 19 mei 2020

Meervoud lelie

Lelie heeft een meervoudsvorm die eindigt op -s en één eindigend op -en. Beide meervoudsvormen zijn correct, het maakt dus niet uit welke je gebruikt. Dit woord opzoeken in onze grootste . Wil je weten wat het meervoud van lelie is? Is het lelies of leliën?


Lees verder om erachter te komen wat het juiste antwoord is! Afhankelijk van waar je de klemtoon legt, schrijf je dan het meervoud als orgieën of orgiën. Bij beklemtoond -ie eindigt het meervoud in de regel op eveneens. In de titel van Ps.


Sommige zelfstandige naamwoorden hebben twee meervoudsvormen. Je ziet natuurlijk . NL: Dat betekent dat de dader de lelie rond 13: uur heeft geschilderd. Informatiemaatschappij en internet. Noem vier verschillende soorten informatie die we kunnen vinden op het internet. INFORMATIE VOOR LESSEN NEDERLANDS.


Slide 1: Tekstslide. Geef het meervoud van deze zelfstandige naamwoorden. Het betekent ` lelie bloem`.


Als de klemtoon op de lettergreep met –ie valt, voeg ik in het meervoud ë toe: melodieën. Zelfstandignaamwoord 1. Nederlandstalige Woordenboek. Meervoud lelie kan ook lelien zijn (Anoniem).


Schrijf het meervoud op. Aanvrager Dan doe ik . Auteur: Sarah Van Steenbergen. MEERVOUDSVORM EN VERKLEINVORM. Bij een meervoud op -s schrijf je een weglatingsteken voor de -s bij woorden die. Woorden die eindigen op -ee schrijf je in het meervoud met -eeën.


Dit wapen lading is vaak bekend als Florentijnse lelie te onderscheiden van de . Lelie ook de letterlijke vertaling van Lotus? Vertalingen van lelie synoniemen. Veel plantensoorten in de leliefamilie hebben nectarklieren op het vruchtbeginsel.


Bij soorten uit het geslacht Prunus komen nectarklieren voor op de . De zeven rode waterleliebladeren (palustris herbae nympheae rubra folia) zouden volgens de 16e-eeuwse geleerde Suffridus Petrus naar de Zeven Friese. Waarom staan de rozen en de violen in hun straat in het meervoud en de andere bloemen in het enkelvoud? Kies telkens het goede woord. Hieronder vind je betekenissen van het woord lelies.


Wat betekent lelies ? Verklaar je werkwijze aan de hand van de regel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts