dinsdag 11 februari 2020

Huwelijkscontract

Huwelijkscontract

Wat is een huwelijkscontract ? Het huwelijkscontract is een akte waarin toekomstige echtgenoten hun huwelijksvermogensstelsel kunnen regelen. In de context van huwelijkscontract vindt u op notaris. De meeste huwelijkscontracten worden niet opgesteld door koppels die op trouwen staan, maar door oudere echtparen die al jaren gehuwd . Huwelijkscontract of wettelijk stelsel. Sluit u geen huwelijkscontract af dan valt u onder het wettelijk stelsel.


Huwelijkscontract

Dat betekent dat alles wat u voor uw huwelijk had . Welke huwelijkscontracten bestaan er? Types huwelijksstelsels. Waarom zou ik een huwelijkscontract opstellen? U bent gehuwd onder het wettelijk stelsel. Eén van de belangrijkste nadelen van dit systeem is dat . Als je gehuwd bent onder het wettelijk stelsel, met of zonder huwelijkscontract , of onder een algehele gemeenschap, zijn er bepaalde regels vastgelegd waardoor.


Deze akte wordt opgemaakt door een notaris . Als echtgenoten opteren voor een huwelijkscontract , moet een notaris alle huwelijksvoorwaarden in een authentieke akte vastleggen. Een huwelijkscontract wordt dus niet altijd opgesteld voor het geval het koppel uit elkaar zou gaan… ook tijdens het huwelijk kan het . Door het afsluiten van een huwelijkscontract kunnen echtgenoten zelf de gevolgen van hun huwelijk bepalen ten aanzien van hun vermogen, zowel tijdens. Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat in een huwelijkscontract vastgelegd wordt in hoeverre het bestaande vermogen van de echtgenoten, evenals de . Indien ze geen huwelijkscontract bepalen, wordt het wettelijke stelsel toegepast ( de vroegere gemeenschap beperkt tot de aanwinsten). Het wettelijk huwelijksstelsel is . Hoe kan het huwelijkscontract dan toegevoegde waarde bieden voor de bescherming van de langstlevende echtgenoot?


Huwelijkscontract

Met het huwelijkscontract dat echtgenoten afsluiten, kiezen ze onder welk huwelijksvermogensstelsel ze zullen vallen: het wettelijk stelsel of toch liever . Wie trouwt, en vooraf niet naar de notaris stapt om een huwelijkscontract op te stellen, is sowieso gehuwd onder het wettelijk stelsel van gemeenschap van . Opent u tijdens uw huwelijk een nieuwe rekening bij de bank? Dan moet u uw huwelijkscontract raadplegen om te weten of de tegoeden die op . Door deze clausule op te nemen in het huwelijkscontract , krijgt de langstlevende echtgenoot het volledige gemeenschappelijk vermogen bij overlijden van de . Als dit contract niet is afgesloten, . Dat is het stelsel dat bij wet geldt voor alle partners die zonder huwelijkscontract zijn getrouwd. Het wordt daarom ook het wettelijke stelsel . Zonder huwelijkscontract. Als jullie niet kiezen voor een huwelijkscontract , dan valt jullie huwelijk onder het “wettelijk stelsel”. Dit betekent dat elke echtgenoot een . Bijzondere clausules in huwelijkscontracten en testamenten.


Jos Ruysseveldt licht toe (LegalNews.be).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts