woensdag 11 december 2019

Voornaam veranderen gevolgen

Maar je voornaam veranderen heeft wel gevolgen. De laatste jaren kiezen meer mensen ervoor hun voornaam officieel te veranderen. Het veranderen van de voornaam is een grote stap op weg naar (h)erkenning van. Kan ik opnieuw mijn voornaam veranderen ? WAT ZIJN DE JURIDISCHE EN ADMINISTRATIEVE GEVOLGEN ? Zijn mijn gegevens overal . Alle akten van de burgerlijke stand waarin je wordt vermeld ( bijvoorbeeld je geboorteakte, huwelijksakte, geboorteakte van uw kinderen) en je . De ambtenaar van de burgerlijke stand kan de vergunning verlenen voor de verandering van uw voornamen.


Hij stelt u, de overheid en anderen in staat om uzelf te identificeren. Onder bepaalde voorwaarden kunt u uitzonderlijk uw voornaam en familienaam laten wijzigen . Welke stappen hij of. Is uw verzoek om uw achternaam te veranderen toegewezen, dan informeert het ministerie van Justitie en Veiligheid de burgerlijke stand van uw gemeente.


Wilt u uw achternaam veranderen ? Dan kunt u voor meer informatie terecht bij Justis. Voor een wijziging van uw voornaam kunt u terecht bij de rechtbank. U kunt uw achternaam laten veranderen. Daarvoor gelden strenge. Bijvoorbeeld omdat u wordt gepest met uw voornaam ? Van voornaam veranderen wordt sneller en eenvoudiger.


Vanaf augustus volstaat het om naar de ambtenaar van burgerlijke stand van je . Wie van voornaam wil veranderen , moet op dit moment naar de FOD Justitie, waar de wachttijd tot anderhalf jaar bedraagt. Ze heeft geen enkele invloed op de afstamming en de gevolgen ervan. Wie een andere voornaam wil, hoeft binnenkort niet langer een zware. De naamsverandering heeft gevolgen vanaf de overschrijving. Familienaam veranderen.


Belgische nationaliteit. Je kan je familienaam alleen veranderen als daar een. Om uw voornaam te veranderen contacteert u de burgerlijke stand van. U moet na de voornaamswijziging verschillende documenten aanpassen . Soms wilt u de achternaam van uw kind veranderen.


Voornaam veranderen gevolgen

Ook pleegouders kunnen de achternaam van hun pleegkind veranderen in hun eigen achternaam. Je kan eventueel je naam én voornaam laten wijzigen. Soms wenst men zijn naam of voornaam ( voornamen ) te veranderen. Een verandering van familienaam heeft gevolgen op de dag van de overschrijving. Veranderen van familienaam.


Als je een gegronde reden hebt om je voornaam te veranderen , kan dat bij de dienst. Gevolgen van de naamswijziging. Of u uw voornaam ook kunt veranderen , is afhankelijk van het land waarvan u de.


Wat zijn de gevolgen voor een bestaand huwelijk en voor je kinderen? Hoe kan ik mijn geslacht en voornaam wijziging in de Basis Registratie . Een voornaamswijziging is echter niet zo eenvoudig. Het is van belang om te kunnen aantonen dat de huidige voornaam gevolgen heeft voor de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts