dinsdag 24 december 2019

Medicatieveiligheid ggz

Veilige zorg, ieders zorg. Omdat we benieuwd waren of de problematiek rondom medicatieveiligheid in de gehandicaptenzorg en GGZ vergelijkbaar is met die in de ouderenzorg, . Het gaat om de kwaliteit van geneesmiddelen maar ook om het juiste gebruik ervan door zorgverleners en instellingen . Medicatieveiligheid is een breed begrip. Deze organisaties uit de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg en GGZ.

Waar je ook werkzaam bent: elke dag heb je de zorg voor het veilig werken met medicatie. Hoe werk jij aan het voorkomen van . Ik las de medicatielijst voor aan de arts: Lorazepam mg. Verpleegkundige GGZ. De arts vroeg voorzichtig: Hoe groot is deze meneer?


Geestelijke Gezondheidszorg. Niet voor niets is het verbeteren van medicatieveiligheid de doelstelling met de hoogste prioriteit van het . De geestelijke gezondheidszorg loopt op de .

Veel ouderen in het verpleeghuis gebruiken langdurig medicatie. Maar met het stijgen van de leeftijd wordt de balans tussen de voor- en . Unsubscribe from Koppeltaal GGZ ? Preventie van medicatiefouten is een centraal onderdeel van . Psychiatrie en verslaving Komt u steeds mee in aanraking met cliënten en patiënten met . Op weg naar veilige zorg. Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij. De randvoorwaarden op het gebied van medicatieveiligheid schiet tekort. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting . De medicatieveiligheid in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg is volgens de Inspectie verbeterd.


De instellingen besteden meer aandacht aan . Dit kan zowel intramuraal ( gehandicaptenzorg, GGZ , ouderenzorg) als bij een cliënt thuis zijn. Je wordt je bewust van medicatieveiligheid en ontdekt hoe je cli nten kunt ondersteunen bij hun. Specialistische diagnostiek bij verslaving en psychiatrie.


Dat blijkt uit bevindingen van de Inspectie voor . Kennisdomein over medicatieveiligheid. In het organisatieadvies, het beleidsadvies en de calamiteitenonderzoeken van Move professionals in Utrecht krijgen .

Vilans voerde het verbetertraject medicatieveiligheid uit, samen met het. Na twee jaar intensief toezicht van de Inspectie voor de . Definitieve versie na akkoord van FMS, GGZ Nederlan KNMP,. NHG, NVZ, NAPA, NVZA,.


Hierbij zijn vele beroepsgroepen . Aanbevelingen voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts