donderdag 19 december 2019

Reintegreren

Reintegreren

Bent u langere tijd ziek? En kunt u (tijdelijk) uw eigen werk niet doen? Dan bekijkt u samen met uw werkgever en uw arbodienst of bedrijfsarts wat uw . Wat kan en moet ik doen aan.


Reintegreren

U en uw werkgever richten zich in de eerste plaats op terugkeer naar uw eigen werk. Dit doet u samen met de bedrijfsarts of de arts van de arbodienst. Re - integratie : terugkeren naar werk na werkloosheid of (langdurige) ziekte. Re - integreren kan in je oude baan of in nieuw werk, bij een andere werkgever. Jij bent verplicht om mee te werken aan je re - integratie.


Het re-integratietraject. Bij het re-integratieproces volg je een vast traject. Zowel jij als je werkgever . Over het algemeen geldt dat hoe langer een zieke werknemer uit de roulatie is, hoe lastiger het wordt om hem weer te laten terugkeren in het . Wanneer een werknemer na langdurige ziekte niet meer kan re -intergreren bij zijn of haar vorige werkgever, kan er voor worden gekozen om te gaan . Hoe verloopt het re -integratietraject bij ziekte?


Samen met uw werkgever moet u er alles aan doen om snel weer aan het werk te gaan. Weer gaan werken ( re - integratie ). Wilt u weer werken - re - integreren - maar lukt dat moeilijk door uw ziekte of beperking? Vraag dan hulp en advies bij UWV of uw . Heeft u een uitkering en zoekt u werk? Dan kan uw gemeente of UWV u daarbij begeleiden.


Zo kunt u met behoud . Als u een uitkering van het UWV ontvangt, zijn u en het UWV samen verantwoordelijk voor uw terugkeer naar werk ( re - integratie ). Een zieke werknemer werkt niet mee aan zijn re - integratie. Wat zijn de stappen die een werkgever kan nemen? Wij leggen het uit.


Reintegreren

Hoe werkt het met re - integratie van thuiswerkers en is het UWV coulant? Langdurig ziekteverzuim is vervelen voor alle betrokken partijen. Komt een werknemer in een re -integratietraject terecht, dan wil je dit natuurlijk zo goed . Terugkeer in eigen functie staat voorop.


Ook als u in het kader van uw re - integratie tijdelijk andere passende werkzaamheden doet, mag u er nog steeds naar . Maar welke mogelijkheden zijn er als de werknemer niet start met de re - integratie terwijl hij wel belastbaar is? De regelgeving is duidelijk: Zodra de bedrijfsarts . Wat is re - integratie 2e spoor? Na uitval door ziekte zal een werknemer doorgaans re - integreren bij de huidige werkgever.


Dit kan echter niet altijd. Weer aan de slag na een ziekteperiode met het Focus arbeidsre- integratie traject “Beter aan het werk”. Focus onderscheidt zich van andere re -integratiebureaus . Bij re -integratietrajecten is er sprake van emoties, behoeften en belangen.


De moeilijkheidsgraad van een succesvol traject wordt bepaald door de mate van het . De adviseur kan ondersteunen bij het succesvol laten verlopen van de terugkeer naar werk. Als je gaat re - integreren , hoef je dat niet alleen te doen. Wettelijk is bepaald dat werkgever en werknemer samen verantwoordelijk zijn voor de re - integratie.


Hoe gaat het UWV om met de effecten van COVID-(corona) bij de toetsing van de re - integratie -inspanningen? In de woorden van het UWV .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts