maandag 19 augustus 2019

Vog kerken

Verklaring Omtrent Gedrag. Sophie Bloemert, projectleider . Preventief beleid kerkelijke organisaties (CIO). Een projectgroep van de Protestantse Kerk in Nederland wil dat alle. Kerkelijke gemeenten kunnen nu al gratis een vog aanvragen voor . Daarvoor dienen lokale kerken echter te kunnen beschikken over e-Herkenning. Voor e-Herkenning is dan vereist dat een parochie of kerkelijke.


Een verklaring omtrent gedrag ( VOG ) heeft „een filterende werking” in het kerkelijk. Predikanten en kerkelijk werkers binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN ) worden verplicht om een verklaring omtrent gedrag ( VOG ) te . Het doel is om misbruik binnen de kerken tegen te gaan. Kerk het aanvragen van een VOG verplicht gesteld voor pastorale beroepskrachten en voor bepaalde groepen vrijwilligers. Dat heeft de Protestantse Kerk Nederland onlangs besloten. Een gesprek hierover in Dit is de Dag.


De Protestantse Kerk kan tot op niveau één ongestoord gebruik maken van e- Herkenning. Dat impliceert dat je de VOG -code gratis kunt krijgen. Misbruik in de kerk is een thema dat al jaren terugkomt. Vrijwilligers kunnen via kerkelijke gemeenten . Een VOG zal bijdragen aan het tegengaan van misbruik. Als onderdeel van veilig beleid in de kerk past het om vast te leggen waaraan kinder- en jeugdwerkers . Betrokkene bekleedt in een kerkelijke omgeving.


De Regeling Gratis VOG is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties (in de sport, kerken e.d.) die werken met kwetsbare mensen. De VOG maakt hier onderdeel van uit. Stichting Behoud Geertruidskerk.


De RK Kerk heeft dit gedaan. Neem in de wervingstekst (in het kerkbla gemeentegids, op de website) op . Voor hen zijn er verschillende kerkelijke activiteiten die vooral door vrijwilligers vormgegeven worden. VOG aan te vragen voor vrijwilligers. Omdat we voor kinderen en jongeren een veilige plek . Als lidmaten van de Kerk van Christus dient al ons handelen in. Zo moeten de vele duizenden vrijwilligers en professionals binnen de kerk een verklaring omtrent gedrag ( VOG ) . De kerk heeft netjes.


Dit betreft vrijwilligers van de landelijke kerk en van plaatselijke gemeenten. Om gebruik te maken van deze gratis- VOG -regeling dient op de. Rooms-Katholieke Kerk hanteert.


Daarom is het ook heel goed dat vrijwilligersorganisaties en kerken de VOG gratis kunnen opvragen. En toch… ondanks dat het goed gaat met de VOG opvraag .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts