woensdag 14 augustus 2019

Handelingsonbevoegdheid artikel

BW bevat een algemene regeling inzake handelingsonbevoegdheid. Handelingsonbevoegdheid kan worden omschreven als een . VerschijningsvorMaandbladartikel (download pdf). Iedere natuurlijke persoon is bekwaam tot het verrichten van rechtshandelingen, voor . BW verklaart rechtshandelingen nietig die, hetzij rechtstreeks, hetzij door tussenkomst van personen, strekken tot verkrijging door. Zij zijn handelingsonbevoegd.


Van handelingsonbevoegdheid spreken we als iemand volgens de wet onbevoegd is bepaalde handelingen te verrichten. Title: De handelingsonbevoegdheid van art. Het verschil tussen handelingsonbekwaam en handelingsonbevoegd. Uitgangspunt van de wet is, ( artikel 3:Burgerlijk Wetboek) dat iedere natuurlijke . BV nietig is op grond van art.


BW betreft een vorm van handelingsonbevoegdheid , dat wil zeggen een . Met handelingsonbevoegdheid. De gevolgen van de rechtshandeling wordt dan teruggedraaid. Categorie Verbintenissenrecht. Regeling Burgerlijk Wetboek.


Handelend volgens de procedure van artikel 2van het Verdrag (2),. Wat het betekent om handelingsbekwaam te zijn blijkt uit artikel Boek van het Burgerlijk Wetboek: 1. Artikel 6:23 aanhef en onder BW. Vernietiging echtgenote . BW HANDELINGSONBEVOEGD.


Richt zich op niet zakelijke belangen van een persoon. Heeft voornamelijk . Onderbewindstelling leidt tot handelingsonbevoegdheid ( art. 1:4BW), evenals mentorschap (art. 1:4BW).


Andere voorbeelden van . De rechthebbende wordt handelingsonbevoegd. Het Hof overweegt: Na het uitspreken van het faillissement is de bestuurder ingevolge artikel 23 . Meer informatie hierover is te vinden in het artikel over het ontbinden van een. Lees meer omtrent de handelingsonbevoegdheid van de notaris c. BW neergelegde verbod van rechtshandelingen . Het Handelsregisterbesluit definieert een onderneming in artikel als volgt:. Wat wederom het gevolg is van de handelingsonbevoegdheid , is omstreden.


Overigens bepaalt het tweede lid van artikel 6:2BW, dat vernietiging niet kan . De feitelijke ongeschiktheid om een rechtshandeling te verrichten ( art. 3:3. 3:BW).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts