woensdag 10 juli 2019

Bijzonder verlof doorbetaald

Ook wordt uw loon doorbetaald tijdens het zwangerschapsonderzoek en de reistijd. Dit is geregeld in de Arbeidstijdenwet. Verlof bij overlijden familielid.


Dan spreken we van bijzonder (of buitengewoon ) verlof. Bijvoorbeeld verlof bij overlijden, zorgverlof, calamiteitenverlof of verlof voor een bruiloft? Alle werknemers hebben volgens de wet recht op betaald verlof. Wat is bijzonder of buitengewoon verlof ? Wat kan ik doen als mijn werkgever weigert om mij (betaald) verlof te geven?


Afhankelijk van regeling met werknemers. Bijzonder of buitengewoon verlof is geregeld in een cao, personeelsreglement of . Wanneer moet je een werknemer bijzonder verlof geven? Je moet in dat geval het loon doorbetalen , zowel voor de duur van het onderzoek . In uw cao of arbeidsovereenkomst staat wanneer u bijzonder verlof kunt opnemen, voor hoe lang en of het verlof wordt doorbetaald.


Voorbeelden van bijzonder . In de CAO voor Uitzendkrachten is opgenomen dat een uitzendkracht 16⅔ uur doorbetaalde vakantie . De partner krijgt tijdens het verlof zijn of haar loon doorbetaald. De werkgever kan de . Moet jij ze al die uren doorbetalen of mag je de gemiste werktijd aftrekken. Maar moet je daar nou aan meewerken door doorbetaald verlof te . Hoeveel vakantie- en roostervrije dagen verlof heeft de werknemer? Tijdens het eerste ziektejaar krijg je van je loon doorbetaald in het eerste halfjaar en.


Bekijk al het buitengewoon verlof in artikel van de cao recreatie. Buitengewoon verlof met behoud van gedeeltelijk salaris. In het verlengde van het buitengewoon verlof mag men bij CAO afspraken maken over het (met doorbetaling van salaris) bijwonen van congressen en . Daarin is ook vastgelegd of je loon wordt doorbetaald of niet.


Heb ik recht op doorbetaald verlof voor mijn verhuizing? Rechten rondom andere verlofregelingen, ook wel bijzonder verlof genoem zijn. In je arbeidsovereenkomst of CAO staat in welke situaties je bijzonder verlof kunt.


Als vader of partner heb je ook recht op verlof na de geboorte van je kind. Dit noem je geboorteverlof. Doorbetaling geboorteverlof.


Je werkgever betaalt jouw . Het salaris wordt tijdens het verlof doorbetaald , tenzij dit in je cao anders is bepaald. Kortdurend zorgverlof. Dit verlof mag in totaal maximaal twee keer het aantal . Familieomstandigheden U heeft recht op buitengewoon verlof van korte duur voor bijvoorbeeld .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts