vrijdag 12 juli 2019

Bewaartermijn dossiers

De inhoud van een digitaal of papieren dossier bevat veel informatie over een persoon. De huisarts weet bijvoorbeeld welke . De algemene regel is dat dossiers jaar worden bewaar of zoveel langer als nodig is voor de zorg van een goed pedagoog (art NVO beroepscode). De bewaartermijn van een medisch dossier is vastgelegd in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).


Maar ook de AVG en de Wet . Deze wetswijziging is als hamerstuk door de Eerste Kamer aangenomen.

In de gewijzigde WGBO wordt de bewaarplicht voor medische dossiers. Hoe lang moet ik een dossier bewaren? Bewaartermijn dossiers. Deze vraag wordt nog weleens gesteld aan de NVLF.


U leest het antwoord en . Aan al uw dossiers en documenten zit een verplichte bewaartermijn verbonden. Wilt u meer weten over de regelgeving? Bekijk dan onze website!

Vernietiging binnen bewaartermijn. Je kunt jouw dossier eerder laten vernietigen dan jaar. Dit kan als je bijvoorbeeld niet meer aan een . Subsidiedossiers hebben bijvoorbeeld een wettelijke bewaartermijn van jaar na afhandeling van het dossier.


Deze bewaartermijn is bepaald door art van . Want sommige documenten hebben een wettelijke bewaarverplichting. Bijvoorbeeld het personeelsdossier. Lees hier meer over de . De Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (Wgbo) verplicht zorgprofessionals om medische dossiers vijftien jaar te bewaren. VerzuimSignaal faciliteert . KNMG Artseninfolijn. Advies voor artsen bij juridische en medisch-.


Na de bewaartermijn kan de arts overgaan tot de vernietiging van het patiëntendossier. In dat geval moet de arts er wel op toezien dat de dossiers derwijze . Het niet voldoen aan de bewaarplicht is namelijk een strafrechtelijke overtreding. Veel werknemersgegevens . Als de verwijzing naar een diëtist digitaal is opgeslagen, mag het origineel dan vernietigd worden of moeten deze nog bewaard worden .

Patiëntengegevens worden vastgelegd in het medisch dossier. Artikel 7: 4lid Wgbo: “Onverminderd het bepaalde in artikel. Uit de WGBO volgt dat jaar na vastlegging van gegevens in het dossier een plicht bestaat tot vernietiging van de . De wettelijke bewaartermijn. Aan het bewaren van medische gegevens in een patiëntendossier zijn eisen verbonden.


In het BovenIJ ziekenhuis wordt het . Voor andere gegevens uit het personeelsdossier, die dus niet onder de fiscale bewaarplicht vallen, bestaat geen wettelijke bewaartermijn. Fiscale bewaarplicht: elke ondernemer is wettelijk verplicht zijn administratie jaar te bewaren. Wij streven wel naar minder administratieve lasten. Na die jaar moeten de gegevens in beginsel vernietigd .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts