dinsdag 30 juli 2019

Briefadres en uitkering

Briefadres en uitkering

U kunt als briefadres geen postbus gebruiken. Een briefadres is een adres waar u niet woont, maar alleen post ontvangt. Als u een bijstandsuitkering wilt aanvragen, moet u deze optie kiezen.


Briefadres en uitkering

Een post of briefadres is niet voldoende voor het UWV. Maar u kunt uw “ verblijfadres” doorgeven aan het UWV. Het geven van een briefadres door de hoofdbewoner heeft geen gevolgen voor zijn of haar uitkeringen en toeslagen. Het is belangrijk dat de post daadwerkelijk. Uw verzoek om een ( brief)adres voor een uitkering is bestuursrechtelijk aan te merken als het verzoek tot het nemen van een besluit op grond van de Wet . Nu hij een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever heeft gewonnen en daar een geldbedrag uit krijgt, wil Henry een WW - uitkering.


Inschrijven is erg belangrijk, want zonder inschrijving heeft u geen recht op een uitkering en sociale voorzieningen. Op het adres waar u het vaakst slaapt en de . Op aanraden van de gemeente vraagt hij daarom een briefadres aan op. Zijn WW - uitkering stopt, omdat het UWV geen uitkeringen verstrekt . Zonder briefadres kunnen daklozen zich echter niet inschrijven in de. Zonder dát besta je feitelijk niet en krijg je geen uitkering , . Op dat adres ontvangt u uw post.


Briefadres en uitkering

Het briefadres is bedoeld voor inwoners die vanwege een bijzondere situatie ( tijdelijk) geen woonadres hebben of verblijven in een instelling. De bewoner is niet . Dan kunt u in bepaalde situaties een briefadres aanvragen. Heeft u tijdelijk geen vast woonadres?


Je inschrijving heeft dus geen gevolgen voor de uitkering of voor de. Als u een paspoort, rijbewijs of uitkering wil aanvragen, moet u ook ingeschreven staan. U vraagt een briefadres persoonlijk aan in het gemeentehuis.


Briefadres en uitkering

Zorg ervoor dat u altijd bereikbaar bent. Zo mist u geen afspraken met ons. Wij kunnen u bijvoorbeeld via een brief uitnodigen voor een gesprek. Als u geen woonadres heeft in Nederlan is het mogelijk om bij de gemeente een briefadres aan te vragen. Als u in Nederland verblijft maar aantoonbaar geen vast woonadres heeft, kunt u een briefadres (postadres) opgeven.


Maak hiervoor online een afspraak. En aan dakloze personen die bijvoorbeeld verblijven, in een psychiatrische kliniek. Ben je inwoner van Eindhoven maar heb je tijdelijk geen woonadres? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een briefadres. Vraag dan een briefadres aan in de Basisregistratie personen (BRP).


Dit is het adres van een familielid. Als u (tijdelijk) geen vast woonadres heeft, kunt u een briefadres aanvragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts