donderdag 30 juli 2020

Wilsverklaring vertegenwoordiger

Spring naar Wie is mijn vertegenwoordiger ? In een wilsverklaring legt u medische wensen rondom uw behandeling of. De vertegenwoordiger mag met uw arts praten en medische beslissingen nemen . U beschrijft die ook in het levenstestament. U regelt daarin dus . Wet betreffende de patiëntenrechten en de negatieve wilsverklaring.


Zolang iemand wilsbekwaam is oefent men zelf zijn rechten als patiënt . In tegenstelling tot de wilsverklaring betreffende euthanasie moeten er geen getuigen optreden bij de negatieve wilsverklaring. Dit gebeurt voor het geval de situatie zich . U kunt wel een vertegenwoordiger. Je kan in de negatieve wilsverklaring een vertegenwoordiger aanduiden die voor je rechten opkomt wanneer je dit zelf niet meer kan. Verder is het van belang dat uw wilsverklaringen actueel zijn, dus zorg er . Die negatieve wilsverklaring moet schriftelijk vastgelegd worden en liefst met aanduiding van een benoemde vertegenwoordiger. Het is aan de patiënt om in een . Behalve voor de wilsverklaring euthanasie bestaat er . Wie kan vertegenwoordiger zijn?


Men kan vrij zijn vertegenwoordigers kiezen, maar het is belangrijk ervoor te zorgen dat er geen belangenverstrengeling ontstaat . Deze aanvulling is opgesteld naar aanleiding van een gesprek tussen vertegenwoordigers. Vertegenwoordiging of volmacht. In uw wilsverklaring kunt u ook een vertegenwoordiger of een gevolmachtigde benoemen . Daaruit kunt u opmaken in hoeverre u rekening dient te houden met de . Een wilsverklaring is een document waarin staat wat jouw wensen zijn. Je stelt een vertegenwoordiger aan. Wat doe je met je schriftelijke wilsverklaring ? In de wilsverklaring kan een vertegenwoordiger of gevolmachtigde worden genoemd die beslist wat er moet gebeuren als u zelf niet meer over . Wat verstaat men onder vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon?


Wilsverklaring vertegenwoordiger

Moeten artsen niet eisen dat de wilsverklaring officieel wordt geregistreer om zeker te . Als ik eenmaal met de huisarts over mijn wilsverklaring heb gesproken, staat dit. Dan helpt het als u een wilsverklaring hebt: een rechtsgeldig document waarin uw wil rond (medische) zorg staat. De stem van de vertegenwoordiger. Dit geldt echter niet voor euthanasie: u kunt alleen zelf om euthanasie vragen. Je kunt in je wilsverklaring ook aangeven wie je vertegenwoordiger is.


Een vertegenwoordiger zal in jouw plaats je wil vertolken op het ogenblik dat jij dat niet meer kan. In de negatieve wilsverklaring is ruimte om een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts