woensdag 15 juli 2020

Vertrouwenspersoon patiëntenrechten

Wil jij dat iemand jouw rechten als patiënt opneemt als je dat zelf niet meer . Een wilsbekwame patiënt kan zich laten bijstaan door een vertrouwenspersoon bij de uitoefening van zijn patiëntenrechten , zoals bij: Het recht om alle informatie. De vertrouwenspersoon is een familieli vriend of een ander persoon die door jou is aangewezen om je bij te staan bij medische aangelegenheden. Daarnaast vermeldt de wet op de patiëntenrechten het recht op ondersteuning door een vertrouwenspersoon. Jij oefent je rechten zelf uit, maar kan je hierbij laten .

Spring naar Elke wilsbekwame patiënt kan zich laten bijstaan door een. U mag een familielid of elke andere persoon als vertrouwenspersoon aanduiden. Bovendien wordt de gevoelige informatie aan de eventuele vertrouwenspersoon meegedeeld. De beroepsbeoefenaar dient de nodige fijngevoeligheid aan de . Vertrouwenspersoon.


Wat is een vertrouwenspersoon ? Hoe duid ik een vertegenwoordiger aan?

Wat zijn mijn rechten bij een gedwongen opname? Mag ik mijn patiëntendossier . Recht op ondersteuning door een vertrouwenspersoon. Om je rechten te doen gelden, kan je de ondersteuning vragen van een . Wet betreffende de patiëntenrechten.


Brochure Ken je rechten als patiënt - Vlaams . U kan eveneens een vertrouwenspersoon aanstellen. Dit betekent dat u een meerderjarige persoon kan aanduiden die naast u - hetzij in uw aanwezighei . Aanwezigheid van of vertegenwoordiging vertrouwenspersoon kan. U kan zelf een vertrouwenspersoon kiezen om u bij te staan bij de uitoefening van een aantal van uw patiëntenrechten. Hij kan zich laten bijstaan door een vertrouwenspersoon ;. Jouw toestemming is nodig voor elke tussenkomst in je behandeling.


Een vertrouwenspersoon is iemand die je zelf kiest en die je kan bijstaan bij het uitoefenen van je rechten als patiënt. U kan een familielid of vriend aanstellen die u kan bijstaan als vertrouwenspersoon. U heeft eveneens recht op informatie over de verzekeringsdekking en de . De wet op de patiëntenrechten zegt klaar en duidelijk wat uw rechten zijn en hoe.

Je kan ons vinden op. Deze staat de patiënt bij in de uitoefening van zijn rechten. FCRP Aanwijzing vertrouwenspersoon. Formulier aanwijzing vertrouwenspersoon.


Federale commissie rechten van de patiënt. Als patiënt in GZA Ziekenhuizen heb je een aantal essentiële rechten. Ontdek jouw rechten en onze verwachtingen van jou en jouw bezoekers hier. Een familieli een vrien een andere patiënt of elke andere persoon die door de patiënt aangewezen wordt om hem bij te staan bij het . De zorgverlener zal dit verzoek eveneens in uw medisch dossier noteren, samen met de identiteit van de vertrouwenspersoon.


Naast een bewindvoerder, kan je ook een vertrouwenspersoon. Indien het niet meedelen van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts