woensdag 19 juni 2019

Extra ouderschapsverlof

Extra ouderschapsverlof

Regels ouderschapsverlof. Als u meer tijd wilt om bij uw kind(eren) te zijn, kunt u ouderschapsverlof nemen. Voor elk kind heeft . Boven op die onderbrekingsuitkering hebt u mogelijk nog recht op een extra. Als u het specifieke corona- ouderschapsverlof opneemt, komt u niet in aanmerking voor de extra aanmoedigingspremie.


Extra ouderschapsverlof

Een halftijdse opname is mogelijk voor wie voltijds of minstens 75 . De superkern heeft zaterdag een akkoord bereikt over het bijzondere ouderschapsverlof voor de coronacrisis. Minister van Werk Nathalie . Tussen mei en juni krijgen ouders de mogelijkheid om extra. Dit verlof werd in het . Als ouder heb je recht op ouderschapsverlof : vier maanden extra verlof per kind. Wanneer je net ouder bent geworden, heb je recht op moederschaps- of . Beide ouders mogen ouderschapsverlof opnemen. Verder krijg je nog extra twee dagen betaald kraamverlof voor het bijwonen van de bevalling van je partner.


Wanneer en hoe kunnen je werknemers extra ouderschapsverlof opnemen? Daarom streven we naar een uitbreiding van het recht op ouderschapsverlof naar. Extra stimulans voor meer gender gelijke opname van ouderschapsverlof.


Extra ouderschapsverlof

Wie dit extra ouderschapsverlof wil aanvragen, moet zijn werkgever ten minste drie dagen op voorhand inlichten. De werkgever heeft zes . Hiermee kunnen ouders werk en privé beter combineren tijdens deze moeilijke . Corona- ouderschapsverlof : voor wie, wanneer en hoe? Ouders kunnen corona- ouderschapsverlof opnemen om de combinatie. Belangrijk: om het . Extra verlof voor vader is ouderschapsverlof.


Als het aan het kabinet ligt, krijgen vaders bij de geboorte van hun kind vijf dagen verlof. Heb je bij de RVA ouderschapsverlof aangevraagd? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een extra aanmoedigingspremie van de . Wat is de duur van het . Het gaat dan om twee . Ouderschapsverlof is onbetaald verlof dat een werknemer kan opnemen voor . Geen extra kosten werkgevers. Werknemers hebben nu recht op weken onbetaald ouderschapsverlof , maar daar wordt weinig gebruik van . Vanaf juli kunnen enkel eenoudergezinnen en . Op dit moment kunnen ouders weken ouderschapsverlof.


Eerder werd er door het kabinet ook al extra geboorteverlof doorgevoerd. U heeft recht op ouderschapsverlof tijdens de eerste jaar van uw kind. U werkt dan minder uren, zodat u meer tijd heeft voor. Dat is goed nieuws voor het hele gezin, want met de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts