vrijdag 7 juni 2019

Commissie patientenrechten

Deze commissie verzamelt informatie over de patiëntrechtelijke . Sections of this page. Accessibility Help. Een wet op de patiëntenrechten was dringend nodig ! De patiënt heeft, met. Directoraat Generaal Gezondheidszorg.


Commissie patientenrechten

FOD Volksgezondhei Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Wijzigende en slotbepalingen. Tekst, Inhoudstafel, Begin. Patiëntenrechten - Revalidatieziekenhuis RevArte, Drie Eikenstraat 659.


Het is dan ook belangrijk dat artsen de patiëntenrechten kennen en naleven. Voorbeelden van deze rechten zijn het geven van toestemming voor een . Bron: Informatie- en Klachtenbureau. Ook is het belangrijk uw doel wat . Vraag om uitleg over de kennis van patiëntenrechten. Elke Sleurs aan minister Jo . Bij de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondhei Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu is een federale commissie “Rechten van de patiënt”.


Commissie voor de Sociale Aangelegenheden. Jouw rechten als patiënt. Wat mag je van ons verwachten? Je hebt als patiënt een aantal . Als patiënt heeft u een aantal rechten, maar ook plichten. Hieronder worden deze in hoofdlijnen uiteengezet.


Advies- en overlegorgaan: Federale commissie rechten van de patiënt. Trefwoorden: aanwijzing vertrouwenspersoon. U hebt recht op de best mogelijke zorgen volgens de huidige medische kennis en technologie. Dit alles dient respectvol te gebeuren en de zorgverlener houdt . De Sint Jozefskliniek is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens die in uw patiëntendossier binnen SJKI bijgehouden.


Commissie patientenrechten

Deze klachtencommissie is onpartijdig. Er wordt bij het Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu een Federale commissie voor de Rechten van de Patiënt opgericht. Uw rechten zijn vastgelegd in een wet. Schriftelijke vragen.


Minister van volksgezondheid Magda Aelvoet heeft vrijdag in Leuven verklaard dat de privacycommissie haar fiat haaft gegeven voor haar . Hoog tijd om stil te staan bij de wet patiëntenrechten. Toestemming en strafrecht: een strafrechtsdogmatische. Verslag namens de commissie voor de volksgezondhei het leefmilieu en de . Er is bij veilig incident melden nog een ander patiëntenrecht in het geding,. Die gegevens kunnen in de eerste fase nodig zijn, bijvoorbeeld om de commissie.


Toch hebben we pas sinds een jaar een wet op de patiëntenrechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts