vrijdag 1 juni 2018

Patiëntenrechten klacht

En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Alle patiëntenrechten zijn vastgelegd in de Wet op de geneeskundige. Klachtenbemiddeling door een ombudspersoon.


Afhankelijk van de persoon of dienst waarover je een klacht hebt, kan je terecht bij een lokale . Neerleggen van een klacht bij de ombudsdienst. Als iemand oordeelt dat één van zijn patiëntenrechten niet gerespecteerd is, kan hij bij de bevoegde .

De “Wet betreffende de rechten van de patiënt” beschrijft de rechten van de patiënt met betrekking tot de zorg, de onderzoeken en de . Indien de patiënt in de onmogelijkheid is zijn patiëntenrechten te laten gelden komen deze rechten toe aan zijn vertegenwoordigers: ouders of voogden. Dat soort bemiddeling wordt verzekerd door de federale ombudsdienst patiëntenrechten. Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Als u niet tevreden bent of klachten heeft over een zorgverstrekker, kan u terecht bij de ombudsdienst van het ziekenhuis.


Recht om de meest aangepaste zorg. Dat kan telefonisch, per brief, per e-mail . Vind je dat een van je patiëntenrechten niet is gerespecteer kun je klacht neerleggen bij de bevoegde ombudsdienst.

U heeft recht op ruimtelijke privacy. Er wordt bemiddeling opgestart en je klacht. Anonieme klachten kunnen niet behandeld worden.


Vertrouwenspersoon - vertegenwoordiger: zie wie oefent de patiëntenrechten uit in nota hieronder. Lees meer op de pagina over klachten op deze site. U kunt er ook een klacht indienen.


Een klacht over onze diabeteszorg. De ombudsdienst luistert naar uw . De klachtenfunctionaris. Jouw rechten als patiënt. Gezondheidszorg IKG.


De rechten van de patiënt zijn de afgelopen jaren in verschillende wetten . Is deze stap te moeilijk, dan kan men terecht bij. Heel wat mensen geloven dan ook dat een klacht tot niets leidt of te . De wet op de patiëntenrechten bestaat ondertussen al jaar maar de. Onze klachtenprocedure is kosteloos en zorgt voor een uniforme behandeling van klachten binnen al onze campussen. De persoon die een klacht heeft geuit .

Het recht om klacht neer te legen. Wat is een gedwongen opname? Patiëntenrechten in de geestelijke gezondheidszorg. Een vertrouwenspersoon kan ook helpen om een klacht neer te leggen. De vertegenwoordiger: indien de patiënt niet in staat is zijn patiëntenrechten zelf uit te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts