donderdag 28 juni 2018

Mevr hoofdletter

Mevr hoofdletter

Krijgt bij een dubbele achternaam het woord van een hoofdletter of een kleine letter na het streepje: Mevrouw Van der Ven-Van Dijk of mevrouw Van der . De heer en mevrouw wordt als dhr. Het is aan te bevelen om de heer en mevrouw voluit te schrijven. Waar moeten de hoofdletters in de aanhef van een brief of e-mail, zoals in.


Mevr hoofdletter

Schrijf je mevrouw of mevr. Elk eerste woord van de regel van een adressering krijgt een hoofdletter. Bij getrouwde paren wordt een streepje gebruikt, behalve bij een lesbisch koppel. Behalve aan het begin van een zin, moet je mevrouw helemaal nooit met een hoofdletter schrijven, het is immers geen eigennaam. Voorbeelden: meneer, mevrouw , de heer, drs.


Hier krijgt Van een hoofdletter , omdat dat hier het begin van de naam is! Geachte mevrouw Van Klaveren,. Om bijzonder respect uit te drukken, kan een hoofdletter worden gebruikt. En moet het dan met hoofdletter en punt? Achternaam is altijd met een hoofdletter.


Mevr hoofdletter

De volledige naam schrijf je wel . Professor Ten Cate. Zet na de aanhef een komma, en begin de eerste zin met een hoofdletter. Dorst en mevrouw S. Wanneer gebruik je bij namen een hoofdletter en wanneer niet? Krijgen de afkortingen van academische titels altijd een punt?


En hoe zit het met de hoofdletters ? Een tussenvoegsel schrijf je hier met een hoofdletter. Voorletters en titels worden in de . Dus: Jan, Sint- Maarten, Jan de Vries, de heer De Vries, de heer en mevrouw Jansen-Van Dijk. Regels voor het gebruik van hoofdletters in persoonsnamen. Heer en mevrouw kort je . Behouden de spelling van het grondwoord ( hoofdletters , spaties, koppeltekens).


Mevr hoofdletter

Hoofdletter , als ze alleen gebruikt worden. De hoofdletter aan het begin van een zin geeft nauwelijks moeilijkheden. Namen schrijf je met een hoofdletter : Gerrit M. Betzema mevrouw Ten Brink Marianne Betzema-ten Brink Boschstraat Gelderland Het hemelse gerecht. Het gehoor en het lopen worden wat minder maar verder geniet mevrouw Hemmink nog altijd van elke dag. Ze werd geboren in de Bolkshoek, . Wat is de beste aanhef voor die brief?


Dus: Jan de Vries, maar: de heer De Vries en de heer en mevrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts