vrijdag 13 maart 2020

Mag je werkgever je bellen als je ziek bent

Mag je werkgever je bellen als je ziek bent

Komt u er niet uit. De bedrijfsarts mag alleen aan de werkgever doorgeven: of u wel of niet . Mag ik de deur uit na mijn ziekmelding? Mag de werkgever de zieke werknemer bijvoorbeeld thuis bellen om. Ziek naar kantoor komen. Wat een werkgever in ieder geval niet mag doen is vragen wat de werknemer mankeert.


Dat moet hij overlaten aan de . Maar als u onverhoopt toch een keertje ziek bent , is het goed om te weten waar u op moet letten als. En wat uw werkgever dan van u mag vragen. Lukt dat om een goede reden niet, dan mag u iemand anders laten bellen. Deze informatie mag de bedrijfsarts verstrekken, ook zonder toestemming van de. De werknemer kan ook terecht bij de bedrijfsarts als deze niet ziek is, . Het is grijs en regenachtig buiten, je bent snotterig en het is pas dinsdag.


Wat kun je van je werkgever verwachten als je je ziek meldt? Maar elke dag bellen als iemand herstelt van een gebroken been is te opdringerig. Je belt naar je werk en vertelt de secretaresse of de HR-medewerker dat je niet kan komen werken omdat je ziek bent.


Mag je werkgever je bellen als je ziek bent

Ach, wat vervelen wat . En je vragen te bellen als je dan toch nog ziek bent. Je werkgever mag je de eerste twee jaar van je ziekte niet ontslaan vanwege je ziekte. Daarom kun je als werkgever maar beter actie ondernemen. Na twee, drie dagen is het gebruikelijk om even te bellen hoe het gaat. Mag mijn werkgever controleren of ik daadwerkelijk ziek ben?


Bij het bellen wordt verwacht dat je jezelf ziek meldt, als je daartoe in staat bent uiteraard. Het ziekmelden binnen uw organisatie. Als werkgever bent u verplicht om de regels voor het aanvragen van verzuimverlof bekend te maken bij . Mocht de werkgever hier toch naar vragen, dan mag je daarover . Een werkgever mag ook niet vragen of je als vrouw zwanger bent of wilt worden. Wat zijn de regels rondom ziekte en werk?


Mag je werkgever je bellen als je ziek bent

Zorg dat je altijd bereikbaar bent voor de arbo- of bedrijfsarts. Werkgevers en zieke werknemers zijn in de eerste ziektejaren samen verantwoordelijk voor de re-integratie. In de Regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar staat wat werkgever en.


Als je baas je ziekmelding niet accepteert. Als een werkgever te weinig doet aan re-integratie, kan UWV een straf opleggen. Dan mag de werkgever het loon inhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts