woensdag 30 oktober 2019

Btwplicht commissarissen

Btwplicht commissarissen

Het hof oordeelt dat de commissaris in IO geen btw-ondernemer is. PwC adviseert commissarissen naar gelang de situatie bezwaar te maken. Staatssecretaris geeft voorlopig geen helderheid over btw - plicht commissaris.


Onlangs berichtten wij u via de website en e-mail over de uitspraak . Bent u commissaris vanuit een maatschap? Dan moet de maatschap de btw betalen. U mag de facturen op uw eigen naam uitreiken, als de maatschap deze. Praktische gevolgen uitspraak btw -ondernemerschap commissaris. We brengen graag de documenten m. Lees verder of bel voor advies.


De btw -positie van leden in een toezichthoudende commissie of adviescollege staat al geruime tijd ter discussie. In navolging van het Hof van . Sinds vele jaren wordt gediscussieerd wanneer sprake is van btw - plicht voor een commissaris of een toezichthouder (hierna: toezichthouder). Of commissarissen en andere toezichthouders btw moeten berekenen over hun vergoeding, hangt af van de vraag of zij kwalificeren als ondernemer voor de . De gevolgen van de recente uitspraak over de btw - plicht van de commissaris zijn. Dit betekent geen btw op uw facturen.


Duidelijkheid btw-positie commissarissen , toezichthouders en. Btw - plicht bij eenmalige prestatie? De regeling voor commissarissen in de btw wordt gewijzigd. De commissaris in deze zaak handelt niet zelfstandig, omdat hij op.


Commissaris niet btw - plichtig. IO is van mening dat hij deze economische activiteit niet zelfstandig verricht, en dus niet belastingplichtig is. De uitspraak kort samengevat.


Het HvJ heeft geoordeeld dat de betreffende commissaris niet zelfstandig optreedt en daarom niet btw - plichtig is. Veel ondernemingen, verenigingen en stichtingen hebben een raad van commissarissen of een raad van toezicht. Dat komt voort uit de wens om de functies . Immers, in IO beoordeelt het HvJ eerst of de positie van commissaris een . Het Hof is er voor gaan zitten en verklaart na zorgvuldige overweging voor recht dat de commissaris niet kwalificeert als btw plichtig ondernemer. Hof van Jusitie heeft zijn visie gegeven over btw-status van de . Met andere woorden, of de commissaris btw - plichtig is.


De vaststelling van de btw - belastingplicht van een toezichthouder moet volgens hem vooralsnog van geval tot geval worden bepaald. Voor hen gelden bijzondere btw -regels. Dat geldt ook voor nevenwerkzaamheden en . De conclusie is dat de betreffende commissaris geen . Veel commissarissen kwalificeren als btw-ondernemer.


Een commissariaat bij één RvC wordt . Op dit moment bestaat er geen btw - plicht voor leden van raden van commissarissen (RvC) en raden van toezicht (RvT) als zij maximaal vier commissariaten . Dan hoeft u mogelijk geen btw te berekenen over de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts