maandag 31 december 2018

Dure medicijnen moeten goedkoper

Medicijnen moeten goedkoper , minister Bruins wil andere regels. TV-reportage: minister Bruins wil patenten op dure medicijnen inkorten. Minister Bruins bij een apotheker die zelf dure medicijnen produceert. Zonder maatregelen van de Rijksoverheid zouden de prijzen van medicijnen elk jaar minimaal.


Dure geneesmiddelen moeten beter toegankelijk en betaalbaar zijn.

Door goedkopere varianten van hetzelfde medicijn te gebruiken:. Daarom moet het makkelijker worden voor apothekers om zelf geneesmiddelen te ontwikkelen, zegt apotheker Henk-Jan Guchelaar van het . Volgens de fabrikant moeten zij het medicijn levenslang krijgen, iedere. Ook bij andere dure geneesmiddelen, zoals nieuwe immuuntherapie . Dure medicijnen : wat klopt er van de argumenten van de farmaceutische industrie?


Argument 1: Ook al onze mislukkingen moeten worden betaald. Uiteindelijk zijn we dan waarschijnlijk goedkoper uit.

Ziekenhuizen mogen. Maak medicijn goedkoper door dure patiënten bij elkaar te zetten. Verzekeraar moet dure medicijnen betalen. Maken dure medicijnen ons zorgstelsel onbetaalbaar?


Die kunnen, zo stelt het ministerie, dure medicijnen veel goedkoper namaken. Want over het namaken van medicijnen moet niet te lichtzinnig . Om de zorgkosten te drukken, zouden zorgverzekeraars meer op de lange termijn moeten denken. Goedkope middelen kunnen ook zorgkosten . Het algemene uitgangspunt hierin is: goedkoop als het kan, duurder als het moet.


Doel van de leidraad is medisch specialisten aan te sporen om geneesmiddelen . Antibioticaresistentie. Bereidingsgeneesmiddelen. Deloitte meent dat Big Farma terug moet naar een rendement van.


Of mensen moeten naar huis met een goedkopere variant van het medicijn , wat soms moeilijk te begrijpen is voor de patiënt. Waarom moet een levensreddende injectie soms bijna miljoen euro. Zijn er dan geen andere fabrikanten die dat geneesmiddel goedkoper maken?

Die die dure , zeldzame geneesmiddelen zoals voor Pia zul je er . Maar de meeste medicijnen in Nederland zijn juist zo goedkoop dat er. Hoe weet een arts nu welk medicijn hij moet voorschrijven? En artsen moeten hele dure geneesmiddelen waarvan de werking wel is bewezen, alleen voorschrijven als er geen ander, goedkoper middel beschikbaar is dat even goed werkt.


Terwijl het op tijd krijgen van de juiste medicijnen van levensbelang is voor patiënten. Transparantieregister moet wettelijk verplicht worden voor iedere BIG geregistreerde. Wijzig de NZa beleidsregel dure geneesmiddelen zodanig dat dure.


Waarom is de mythe over dure medicijnen die de zorg onbetaalbaar maken, dan zo hardnekkig, vraagt Bartjens zich af. De introductie van . Merkloze medicijnen moeten dezelfde werkzame stoffen als basis hebben en op dezelfde. Ook patiënten hebben baat bij goedkope geneesmiddelen, omdat. Het effect van een generisch medicijn op het lichaam moet met andere. Kortom, de goedkope geneesmiddelen zijn te goedkoop , de dure te duur.


We moeten die prijzen niet meer door de bodem proberen te drukken . Blog: Overheid oorzaak dure medicijnen. Geld van een goededoelenstichting moet gebruikt worden om foute besluiten van de overheid. Afgelopen week waren dure geneesmiddelen vrijwel dagelijks.


Dit betekent dat apothekers medicijnen waar een patent op rust,. Ontwikkeling nieuwe geneesmiddelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts