dinsdag 26 december 2017

Grijze lijst belastingparadijzen

De EU -lijst van belastingparadijzen is een echt Europees succes. Grijze en zwarte lijst. EU- landen die eigenschappen vertonen van belastingparadijzen.


Zwitserland is van de grijze lijst geschrapt omdat het land. De vijf Europese zwarte schapen staan ook op . De nieuwe grijze lijst omvat nog namen. De EU-lijst van belastingparadijzen is een echt Europees succes. Belize zal verder worden gevolgd en wordt verplaatst naar de grijze lijst. Het belandde op de grijze lijst nadat het beterschap had beloofd.


De belastingparadijzen staan achter in de rij als de Europese Commissie . Oxfam Novib: EU-zwarte lijst belastingparadijzen nog steeds zwak. Dit rapport beoordeelt in detail de werking van de zwarte en grijze lijst van . Belastingparadijzen bieden één of meer fiscale voordelen om bedrijven of. De lijst met landen is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant. Grootste financieel-economische lexicon in NL-taalgebied.


Die grijze lijst bevat landen die toezegden hun belastingpraktijken te hervormen nog voor de herziening van de lijst. Dat zou volgende week . Tien landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, verhuizen van de grijze naar de zwarte lijst van belastingparadijzen. Doen zij dit binnen een jaar niet, dan . Oxfam is aan de hand van de criteria van de EU nagegaan welke landen op de zwarte en grijze lijst van belastingparadijzen komen te staan. Er is ook een grijze lijst door de lidstaten goedgekeurd.


Hierbij gaat het om landen die verbetering op fiscaal gebied hebben beloofd. Deze verbeteringen . België geschrapt van de grijze lijst van belastingparadijzen van de OESO. Volgens de Europese Unie heeft de lijst evenwel al haar effect gehad. Verschillende landen hebben zich al geëngageerd in het licht . Noord-Macedonië verplaatst naar grijze lijst.


Schriftelijke vragen. De zwarte en grijze lijst van belastingparadijzen. Indiener: Bart Snels, Kamerlid GroenLinks . Het Midden-Oosten staat in vuur en vlam.


Tienduizenden mensen komen op straat voor vrije verkiezingen. Op de grijze lijst van landen die ook niet deugen maar wel beterschap beloven, staan er meer dan vijftig. De Europese Unie wil Panama, samen met nog zeven . EU schrapt acht belastingparadijzen van lijst. De grijze lijst is bedoeld voor landen die nog niet voldoen aan de eisen van de EU maar . Aruba en Curaçao dreigen op zwarte lijst voor belastingparadijzen te belanden. Ons land had een lijst van belastingparadijzen opgesteld maar wilde.


Kathleen Van Brempt zich af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts