maandag 13 april 2020

Uitlenen personeel btw

Het uitlenen van personeel tegen vergoeding is in beginsel belast met btw. Onder uitleen van personeel wordt verstaan het ter beschikking . Voorwaarden vrijstelling btw uitlenen zorgpersoneel. Voor de vrijstelling van btw gelden de volgende drie voorwaarden: De goedkeuring geldt . In- en uitlenen van personeel : meestal detachering of uitzending en btw belast. Het komt regelmatig voor dat een zorginstelling handjes tekort heeft. Voorkom naheffing btw bij uitlenen van personeel in btw -vrijgestelde sectoren.


Uitleen aan andere sociaal-culturele, zorg- of . Bij onderaanneming en uitlenen van personeel blijft de onderaannemer of de uitlener verantwoordelijk voor de verlegde btw. Meer hierover leest u bij . Het btw -vrij uitlenen geldt voor het ter beschikking stellen van zorgpersoneel voor en door zorginstellingen onderling, maar ook voor uitlenen. U krijgt natuurlijk BTW berekend op de factuur van uw detacherings- of uitlenings- bureau. Detacheren of uitlenen van . Risico van btw -belast uitlenen van personeel. De btw -regelgeving kent een scala aan vrijstellingen.


Zo is er een btw -vrijstelling voor . Leent uw organisatie . Daarom is besloten de uitleen van zorgpersoneel onder versoepelde. Als hoofdregel geldt dat het uitlenen van personeel btw -belast is. Ook als dat personeel bijvoorbeeld over een BIG-registratie beschikt en feitelijk zorginhoudelijk.


Uitlenen personeel btw

Zo blijft de uitleen van zorgpersoneel buiten de btw -heffing. En voor het gratis verstrekken van medische hulpmiddelen aan zorginstellingen, . In deze tijd vindt het kabinet het ongewenst dat de btw -regels . Uitlenen zorgpersoneel blijft buiten de btw -heffing. X heeft voldoende . Tenzij er sprak is van uitleen van personeel zonder vergoeding, structurele uitleen of . Er zijn echter uitzonderingen. Het besluit dat betrekking heeft op die uitzonderingen, is herzien. De stichting heeft zelf geen personeel in dienst en alle kosten worden in rekening courant door de zorginstelling zonder btw doorbelast aan . Staatsecretaris van Financiën Jan Kees de Jager heeft vastgelegd dat het uitlenen van personeel in de sociaal-culturele sector, de gezondheidzorg en het on.


De uitlener mag met het uitlenen van personeel geen winst beogen of maken. Het feit dat de uitleen buiten de heffing van btw blijft heeft geen . De uitleen van zorgpersoneel blijft buiten de heffing van btw. Het maakt hierbij niet uit wie de uitlener is.


Wel gelden er enkele voorwaarden om te . Toch maakt het een groot verschil of sprake is van bijvoorbeeld vrijgestelde zorg of met btw belast uitlenen van personeel. Dit is het geval als de afnemer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts