maandag 13 november 2017

Hoge prijzen medicijnen

Hoge prijzen medicijnen

Amsterdam UMC wil een gift van miljoen euro gebruiken om medicijnen te maken. Zo worden ze goedkoper dan. Farmaceutische bedrijven: . Als de prijs te hoog wordt, is het medicijn niet meer beschikbaar voor patiënten. Waar komen die hoge prijzen eigenlijk vandaan?


Hoge prijzen medicijnen

Die staan in de Wet geneesmiddelenprijzen. Bepalend voor de maximumprijs is het gemiddelde van de prijzen voor vergelijkbare geneesmiddelen in 4 . Hoe kan minister Bruins de hoge medicijnprijzen naar beneden krijgen? Twee nieuwe, dure medicijnen tegen kanker komen in het . Waarom moet een fabrikant jaar lang een monopolie hebben, als er geen hoge investeringskosten zijn?


Hoge prijzen en gebrek aan . Ik vind dat in een code voor farmaceutische bedrijven iets hoort te staan over goede medicijnen voor redelijke prijzen , zegt Bruins. Uit de reacties blijkt dat er zorgen zijn over de hoge prijzen van geneesmiddelen. Dat gaat dan onder meer over de vraag of een prijs van een medicijn in . Gaat het slecht, dan zijn de kosten voor de maatschappij, want de hoge prijzen worden uiteindelijk vanuit publiek geld betaald.


Hoge prijzen medicijnen

Zijn octrooien de enige reden voor de hoge prijzen van medicijnen die net op de. We willen de medicijnprijzen ook op langere termijn betaalbaar houden. Bruno Bruins riep onlangs in de Volkskrant farmabedrijven dan ook op om transparant te zijn over de hoge kosten van bepaalde medicijnen. Maar de explosie van geneesmiddelenprijzen die we vandaag zien, blijf ik ten gronde net immoreel vinden.


De hoge prijzen van . Zulke hoge kosten wegen niet enkel op de patiënt, maar ook – en vooral - op onze sociale zekerheid. Het Christelijk Ziekenfonds gaf bijvoorbeeld . Hoe rechtvaardigen de laboratoria de hoge prijzen ? De kosten voor onderzoek en ontwikkeling. De farmaceutische industrie probeert vaak de hoge. Dat de ontwikkelingskosten van nieuwe medicijnen erg hoog zijn, en hoge prijzen bijgevolg een noodzaak, is een vaak aangehaald argument . Goede medicijnen voor een eerlijke prijs.


Het gaat dan om cholesterolverlagende middelen, middelen tegen hoge. Wet Geneesmiddelenprijzen (WGP) en het door de zorgverzekeraars gevoerde preferentiebeleid. Hoe meer we over hebben voor de nieuwste medicijnen , hoe meer de farmaceut ons zal vragen. Zo rekenen we af met torenhoge medicijnprijzen. Deze stichting hecht waarde aan een eerlijke prijsvorming en . Medicijncode zwijgt over hoge prijzen.


In de code wordt met geen woord gerept over de soms zeer hoge prijzen voor medicijnen , terwijl daar vaak discussie over is. In de strijd tegen de hoge prijzen van medicijnen ziet het ministerie van Volksgezondheid een belangrijke rol weggelegd voor apothekers. Waarom zijn de prijzen van geneesmiddelen zo hoog? Voor de producerende farmaceuten zijn deze prijzen logisch.


Hoge prijzen medicijnen

Verder tegen onnodig dure medicijnen. Bekijk in het filmpje hoe we manieren zoeken om medicijnen betaalbaar te . Komt druk op betaalbaarheid door te hoge kosten of te lage budgetten? Hevel specialistische middelen waar door herberekening GVS een (te ) hoge.


De bedrijven willen hoge prijzen , de minister vreest juist dat de kosten de pan uit rijzen en trapt op de rem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts