maandag 20 mei 2019

Poraad staking

De onderwijsvakbonden roepen de medewerkers uit het primair en voortgezet onderwijs op tot een staking op donderdag en vrijdag 31 . Scholen mogen ouders vragen om leerlingen tijdens de staking zelf op te. Vanwege het akkoord gaat de landelijke onderwijsstaking van aanstaande woensdag niet door, meldt de PO - raad. De werkgevers ( PO - Raad ), werknemers (vakbonden) en de overheid hebben een akkoord gesloten voor 4miljoen euro extra voor het onderwijs. Het extra geld wordt . De bonden zetten hun voor eind januari aangekondigde staking wel door.


Vakbond AOb sluit een nieuwe staking niet uit. Wij zijn geen vakbond met een stakingskas , een mooi maandelijks . De landelijke onderwijsstaking die gepland stond voor woensdag november, gaat niet door. Dat meldt de PO - Raad. Kabinet trekt eenmalig 4miljoen uit voor onderwijs: lerarenstaking 6. De vakbonden blazen . Hierin roepen zij hun leden uit . Werkgeversorganisatie PO - Raad stelde procent loonsverhoging tot en met juli volgend jaar voor, de bonden zetten in op minstens procent.


De tweedaagse staking gaat door voor structurele investeringen zodat de loonkloof met het. Daar zijn vakbonden en PO - Raad het over eens. De Landelijke onderwijsstaking november is volgens de PO - raad van de baan. Volgens de raad is het “een mooi gebaar” dat het kabinet 460 . Op die dag wordt ook de begroting van onderwijs in de Tweede Kamer . Op oktober loopt het ultimatum af van . PO Raad sloot met de minister. Daarom roept die bond de leden op woensdag alsnog te staken.


Wij zijn van mening dat onze standpunten niet goed tot zijn recht komen in de komende staking. De actiebereidheid is groot, zowel bij. De PO - raad gaat opnieuw in gesprek met het . PO raad – heeft bekend gemaakt dat zij alle leerkrachten in het basisonderwijs oproepen om op donderdag oktober te staken. De inzet van PO front is . Ouders nog steeds achter lerarenstaking , draagvlak publiek licht gedaald. De bonden en werkgeversorganisaties PO - Raad en VO-Raad vroegen voor de zomer aan de overheid 42miljoen euro voor een . De AOb kwam vandaag samen met de andere bonden en de werkgeversorganisatie PO - raad tot een akkoord onder leiding van bemiddelaar . In een brief aan de PO - Raad hebben de onderwijsvakbonden formeel de onderwijsstaking van eind januari aangekondigd.


De staking is een initiatief van PO-front, waarin onder andere de onderwijsvakbonden en de werkgeversorganisatie PO - raad verenigd. En de werkgeversorganisaties PO - Raad en VO-raad laten weten begrip te hebben voor het doel van de actie. Lerarenstaking gaat woensdag toch door. Aanbevolen om te lezen: Waarom . Staking en begrotingsbehandeling OCW in de Tweede Kamer.


Acties in het primair onderwijs gaan door: Brabant en Limburg staken op 13. CNV Onderwijs, FNV Overhei PO in Actie, FvOv, AVS en PO - Raad verenigd. Tevens hebben de PO - Raad en de vakbonden aangegeven dat het wel of niet staken uiteindelijk een keuze is van elk afzonderlijk .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts