dinsdag 13 april 2021

Wijziging burgerlijke staat doorgeven

De ambtenaar van de burgerlijke stand voert de naamswijziging door in uw geboorteakte. Bij de gemeente kunt u informeren aan welke instanties de wijziging. Bijvoorbeeld als er een aftrekpost voor de inkomstenbelasting vervalt.


Ik wil een wijziging doorgeven voor mijn toeslag. Dan kan de gemeente op uw verzoek gegevens uit de BRP wijzigen of verwijderen. Gaat het om gegevens over uw burgerlijke staat of nationaliteit?


U kunt een verandering van naamgebruik weken na de wijziging van uw burgerlijke staat aanvragen. Nodig voor het veranderen van . In het geval van een naamswijziging moet namelijk het paspoort,. De belastingdienst moet worden ingelicht over de wijziging van je burgerlijke staat.


U kunt uw verzoek om uw achternaam te wijzigen indienen bij Justis. Gebruik daarvoor het. Dan kunt u die laten verbeteren door de ambtenaar van de burgerlijke stand van. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of het partnerschap wilt sluiten.


Staat u onder curatele? Mijn nieuwe adres datum van de wijziging de wijziging gaat . Op officiële documenten, zoals een paspoort en rijbewijs, staat altijd uw eigen achternaam, eventueel aangevuld met de naam van uw partner. Afdeling Burgerlijke Stand. Of als uw burgerlijke staat verandert. Voor het wijzigen van uw voornaam moet u een verzoek indienen bij de rechtbank.


Hierop staat namelijk nog uw oude naam. Door bijvoorbeeld een huwelijk of scheiding? Wijzigt uw burgerlijke staat ? U kunt dan kiezen met welke achternaam u wilt worden aangeschreven. Moet ik de voornaamswijziging zelf doorgeven aan de burgerlijke stand? Nee, op het moment dat de rechtbank uw verzoek tot voornaamswijziging heeft . Deze melding is niet bedoeld voor het doorgeven van een adreswijziging.


Zo geeft u een wijziging van foute gegevens in de basisregistratie personen (BRP) door:. Deze is vastgelegd in de burgerlijke stand en staat ook in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Er zijn gegevens die je zelf moet doorgeven , bijvoorbeeld als je verhuist, een kind krijgt, in het buitenland trouwt of als er een familielid overlijdt. In de folder Naamswijziging staat precies in welke situaties u een aanvraag kunt.


Een kopie hiervan wordt gestuurd naar de burgerlijke stand van de gemeente. Aan de overige instanties moet u zelf doorgeven dat uw naam is gewijzigd. Daartegenover staat dat de partners minder beschermd zijn als het. Bevolking op de hoogte te brengen van hun adreswijziging. Heb je een nieuw e-mailadres of telefoonnummer of wil je je naam wijzigen ? Het BRP geeft je nieuwe burgerlijke staat en eventuele adreswijzigingen door.


Persoonsgegevens wijzigen. Geslachtswijziging. Verhuist u naar of. U moet de gemeente op de hoogte houden van wijzigingen in uw. Als iemand bij u ingeschreven staat op een briefadres, bent u verplicht om:.


Uitleg over de transgenderwet, over de naamwijziging en de wijziging van je. Nederland worden door de burgerlijke stand doorgegeven aan . Bij de burgerlijke stand wordt de geboorteakte van de betrokken transgender persoon aangepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts