vrijdag 19 februari 2021

Wilsverklaring inzake euthanasie

Wilsverklaring inzake euthanasie

Met een wilsverklaring inzake euthanasie , kunt u vragen dat er euthanasie wordt toegepast als u op onomkeerbare wijze het bewustzijn verliest. Wilsverklaring inzake euthanasie (bij onomkeerbaar coma). De wet voorziet de mogelijkheid om een wilsverklaring op te stellen waarin men vraagt dat er . Kan ik een wilsverklaring inzake euthanasie laten registreren? Ja, maar dit is niet verplicht. Ga met het ingevulde formulier naar uw gemeentebestuur.


Wilsverklaring inzake euthanasie

Formulier van wilsverklaring inzake euthanasie. De wilsverklaring inzake euthanasie is enkel geldig wanneer je in een onomkeerbare coma terechtkomt. Met dit formulier laat je weten dat je voor euthanasie kiest . Je kan je wilsverklaring inzake euthanasie laten registreren bij de dienst Burgerzaken.


Euthanasie betekent levensbeëindiging op uitdrukkelijk verzoek van de . Je kan je wil over het levenseinde en je eventuele weigering van medische zorg uitdrukken in een . Je kan bij de dienst burgerzaken terecht om een wilsverklaring inzake euthanasie te laten registreren. Elke handelsbekwame meerderjarige of ontvoogde . Je kunt jouw wil over het levenseinde en jouw eventuele weigering van medische zorg uitdrukken in een zogenaamde . Wanneer ieman ingeval hij wilsonbekwaam zou zijn, wenst dat een arts euthanasie toepast volgens de voorwaarden . Vanaf januari moet je hiervoor bij de dienst Sociale Zaken in het gemeentehuis zijn, na het maken van een afspraak. Je moet er dus zelf om vragen.


Buiten deze wilsverklaring om, is euthanasie alleen mogelijk op uitdrukkelijk verzoek van een patiënt die nog in staat is om zijn wil om te sterven uit te drukken. Wat moet u doen om euthanasie aan te vragen of een negatieve wilsverklaring in te vullen? Hier vindt u de nodige informatie en kunt u de nodige documenten . Wens je dat je dokter euthanasie verricht indien je in een onomkeerbare coma belandt en dus je wens niet meer kunt uitdrukken?


Het formulier inzake wilsverklaring voor euthanasie kunt u onderaan deze pagina downloaden. Je kunt je wilsverklaring inzake euthanasie laten registreren bij de dienst Burgerzaken. Het is niet verplicht, maar wel aan te . Via dit document kan je euthanasie aanvragen voor het geval dat je ooit (later) in een onomkeerbare coma zou terecht komen. Schriftelijk euthanasieverzoek. Dat document heet een schriftelijke euthanasieverzoek.


Wilsverklaring inzake euthanasie

U kunt uw vraag om euthanasie opschrijven. U schrijft dan op wanneer u . Verklaring inzake euthanasie. Je kan een wilsverklaring opstellen betreffende je levenseinde en met het oog op een waardig sterven. Het laten registreren van de wilsverklaring tot euthanasie is gratis.


Elke wilsbekwame meerderjarige of ontvoogde minderjarige kan via de dienst bevolking een voorafgaande wilsverklaring voor euthanasie laten registrer. Deze nieuwe regel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts