donderdag 15 november 2018

Handhygiëne ouderen

Handhygiëne ouderen

In verpleeghuizen, woonzorgcentra en thuiszorg is op dit gebied nog veel te verbeteren. Handhygiëne is het allerbelangrijkste. Instructie voor handhygiëne (handen wassen en desinfecteren) in de zorg. Dit voorkomt de verspreiding van ziektekiemen in verpleeghuizen en thuiszorg. Regelmatig zijn er uitbraken van pathogene ziekteverwekkers en toenemende antibioticaresistentie.


Het is van belang om de verspreiding van . Maar let op: lang uw handen wassen of desinfecteren wil niet zeggen dat u het ook goed doet. In november vorig jaar ging ik naar het congres over antibioticaresistentie in de ouderenzorg. Daar leerde ik veel over het belang van goede . Vooral ouderen en zieken zijn vatbaarder voor “vreemde” bacteriën, omdat de afweer minder wordt. Infecties voorkómen.


Goede handhygiëne is belangrijk om. Voor goede handhygiëne is het voldoende als u alleen wast óf. Voorkom verspreiding coronavirus: denk aan handhygiëne ! Er zijn inmiddels meerdere besmettingen van het coronavirus . Ziekenhuis University of Geneva Hospitals. Wat is handhygiëne en wanneer.


Sticker 5-momenten handhygiene zijkant van de handdispensers desinfectans Deze posters en stickers zijn onderdeel geweest van een bredere campagne in . Voor Kleinschalige Zorg of Kleinschalig wonen kwetsbare ouderen. Stichting Werkt voor Ouderen (WvO) is een grote zorgorganisatie binnen. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt. Handen wassen moet iedere keer als medewerkers in en uit een kamer gaan.


Omdat ouderen die in een verpleeghuis of verzorgingshuis verblijven een. ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland en GAIN . Zorg Thuis handhygiëne toepassen in de. De groep kwetsbare ouderen is een grote groep binnen de thuiszorg. De ouderenzorgorganisaties in Rotterdam, verenigd in samenwerkingsverband Conforte, houden de ontwikkelingen omtrent het coronavirus . Denk aan een goede handhygiëne of aan het voorkomen van complica.


Handhygiëne ouderen

Vrijdag februari, Nijkerk. Actueel: het Corona-virus komt ook aan bod! Zorginfecties onder ouderen.


Ouderen in verpleeghuizen lopen een verhoogd risico om een . Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moet een goede handhygiëne gepromoot worden als één van de belangrijkste interventies . Aandacht voor handhygiëne in de zorg. Robotkat voor ouderen met dementie. En de modules zijn ook altijd te gebruiken in ons eigen leerplatform.


Handhygiëne ouderen

Gratis e- learning handhygiëne. Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs . Onder meer omdat er door de vergrijzing meer kwetsbare ouderen worden opgenomen. Een nadeel is dat de WIP .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts