vrijdag 23 november 2018

Aanhef brief adres

Aanhef brief adres

Brief aan een onbekende. Bijlage(n) Kopie(ën). Na een witregel volgt het adres van de geadresseerde. Hoe adresseer ik een brief aan een bedrijf of instelling? Voor de adressering bestaan geen strikte regels, maar wel conventies.


Hoe schrijf je een correcte aanhef van een zakelijke brief of mail? En hoe hef je aan als je bijvoorbeeld het geslacht van de geadresseerde niet weet, of als je . Hiervoor is het belangrijk dat je het adres volledig, juist en duidelijk op de envelop vermeldt. Vragen over juiste adressering buitenland? Na de adressering , de datum en de onderwerpregel, volgt de aanhef van je brief. Bijvoorbeeld: Geachte mevrouw Jansen,.


De aanhef bestaat uit een . En wat is de aanhef ? Bij stellen waarvan de partners allebei hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering op de envelop en . Die staan al in het adres. Datum – Onderwerp – Aanhef – Eigenlijke inhoud met afsluiting – Slotgroet met afzendergegevens. In de adressering en de aanhef van een formele brief of e-mail is heer het gebruikelijke woord. De heer Piet Janssens De heer en mevrouw Janssens.


Adres van geadresseerde en afzender, datum en bijlagen bijvoorbeeld moeten kloppen. Ook moet je brief of e-mail een duidelijke indeling hebben. Algemene richtlijnen adressering brief.


Ten eerste bestaat de adressering uit minimaal regels en maximaal uit regels. Veel organisaties gebruiken . Schrijf de aanschrijfvorm bij voorkeur voluit. De voornaam kan afgekort worden of voluit geschreven. Begin je zakelijke brief met het noemen van je eigen gegevens: het adres van je. De meest gebruikelijke aanhef is Geachte heer Janssen of Geachte . De adressering van een brief bestaat uit de volgende regels.


Aanhef brief adres

Adressering en briefaanhef bij adellijke personen. Begin je brief altijd met een hoofdletter, ook al eindig je de aanhef met een komma. Open met een prikkelende zin waarin je je lezer duidelijk maakt dat je graag . Save the Date kaartjes. Netjes adresseren op de envelop. Hier vind je kort toegelicht wat voor aanhef je moet gebruiken voor je brief.


Het lijkt zo simpel, de indeling van een brief. Goede volgorde naw-gegevens (naam, adres , woonplaats).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts