woensdag 5 augustus 2020

Wet big bevoegd en bekwaam

Wet big bevoegd en bekwaam

In de zorg geldt de wet BIG. Een aantal van deze risicovolle handelingen mogen alleen door bevoegd zorgpersoneel. Voorbehouden handelingen deskundig en bekwaam uitvoeren. Hoe blijf je bekwaam ? Je bent alleen bevoegd om handelingen en taken. Verpleegkundigen en verzorgenden (VIG) zijn bevoegd voorbehouden handelingen uit te voeren als deze: ▫. Bevoegd , deskundig en bekwaam.


Wet big bevoegd en bekwaam

Om met medicatie te werken moet je als zorgmedewerker bekwaam en bevoegd zijn. Dat is in het belang van de cliënt (veilige zorg), van de zorgmedewerker . Voor het uitvoeren van voorbehouden en risicovolle handelingen dien je bevoegd en bekwaam te zijn. De wet BIG is een kaderwet, dit houdt in . Het is een kwaliteitswet die beoogt de cliënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door de beroepsbeoefenaar. Wet BIG moet cliënten . Zo is een infuus inbrengen in de wet BIG omschreven als een voorbehouden handeling. Deskundig en bekwaam voorbehouden handelingen uitvoeren.


Een zorgverlener die zelfstandig bevoegd is, mag de voorbehouden handeling zelf . Als je gaat werken in de zorg geldt bij een aantal voorbehouden handelingen dat je bevoegd en bekwaam moet zijn om deze te mogen uitvoeren. Overzicht tuchtrechtelijke jurisprudentie inzake bevoegdheid en bekwaamheid. Een logopedist is niet zelfstandig bevoegd om deze handelingen uit te voeren. Hiervoor is het vereist dat je bevoegd en bekwaam bent.


Wet big bevoegd en bekwaam

Tandartsen zijn zelfstandig bevoegd om de volgende voorbehouden. De beoordeling van de bekwaamheid laat de wet BIG over aan de tandarts en de . De niet-zelfstandig bevoegde beroepsbeoefenaar bepaalt zelf zijn of haar bekwaamheid. De doelstelling van deze wet is het. Wat verstaan we onder bevoegd en bekwaam ? Je bepaalt je eigen leerpad binnen de . Daarna volgt welke voorbehouden handelingen er zijn. En wanneer je als zorg- verlener bevoegd en bekwaam bent.


Volgens de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg ( BIG ) is de. BIG -registratie, niet zelfstandig bevoegd een zogenaamde. De beoefenaar die over de juiste titel beschikt moet redelijkerwijs bekwaam.


Wet big bevoegd en bekwaam

Artikel van de BIG - wet bepaalt dat bevoegd zijn tot de volgende handelingen:. In alle gevallen geldt dat degene die de handeling uitvoert bekwaam moet zijn . Bekwaamheid voor het injecteren van insuline houdt dus in dat de . Risicovolle handelingen 27. Uitvoeren voorbehouden handeling 28.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts